back to top

Grude domaćin Europskog boćarskog prvenstva

Na prvom zajedničkom sastanku članova Organizacijskog odbora BS BiH i predstavnika Europske i Svjetske boćarske federacije, FEB-a i F.I.B-a, usvojeno je više odluka.

Poodmakle su pripreme za organizaciju Europskog prvenstva u boćanju koje će se od 4. do 7. listopada održati u Boćarskoj dvorani „Biberon“ u Grudama. Odluku o tome donijela je Europska boćarska federacija (FEB) u studenom prošle godine. Govoreći o dosadašnjim pripremama Vide Krmek član Organizacijskog i Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH, kaže:

„Upravni odbor Boćarskog saveza Bosne i Hercegovine u ožujku je imenovao Organizacijski odbor za održavanje Europskog prvenstva u boćanju, čiji su članovi – Mate Grubišić, predsjednik Organizacijskog odbora i predsjednik Boćarskog saveza BiH, zatim Ljubo Grizelj načelnik općine Grude, Goran Jurić tajnik BS BiH, Vide Krmek član Upravnog odbora BS BiH, Mate brzica, predsjednik Boćarskog kluba Grude, Željko Kužić, međunarodni sudac i Vinko Grubišić, član BK Bura iz Posušja, inače poznavatelj nekoliko stranih jezika“, navodi gospodin Krmek, te ističe:

„U lipnju smo u dvorani Biberon u Grudama imali sastanak Organizacijskog odbora kojem su prisustvovali čelnici Europske boćarske federacije – Tomislav Ćurko, predsjednik, Denis Peršić, član Izvršnog odbora Europske boćarske federacije i predsjednik Boćarskog saveza Hrvatske, Boris Nadenić predsjednik Sportske komisije F.I.B. i Dino Blečić, član Sportske komisije FEB-a. Sastanku su prethodili obilazak dvorane i sagledavanje ostalih mogućnosti koje imaju Grude za organizaciju jednog takvog događaja. Uglavnom, gosti su bili zadovoljni onim što su vidjeli i čuli“, naglašava Vide Krmek član Organizacijskog i Upravnog odbora BS BiH.

Na prvom zajedničkom sastanku članova Organizacijskog odbora BS BiH i predstavnika Europske i Svjetske boćarske federacije, FEB-a i F.I.B-a, usvojeno je više odluka vezanih za natjecanje i organizaciju, kao i orijentacijska satnica samog natjecanja. Goran Jurić inače tajnik BS BiH, izabran je za glavnog operativca za organizaciju EP ispred Boćarskog saveza BiH. Prema procjeni očekuje se da će na prvenstvu sudjelovati od 15 do 20 reprezentacija s oko 110 do 130 sudionika, igrača i delegacija, plus uzvanici itd.

Uglavnom, u Boćarskom savezu BiH umjesto ljetnih odmora pripremaju organizaciju velikog natjecanja. Podsjećamo, Grude su već jednom 2002. godine bile domaćin Europskom, a jednom 2007. godine i svjetskom prvenstvu boćara. Dakle, preduvjeti postoje, ali je pred organizatorima mnogo posla do Europskog prvenstva, čija realizacije je u tijeku. Zanimljivo, u razgovoru za ‘Večernjak’ Tomislav Ćurko, predsjednik FEB-a, svjestan uvjeta koje pruža grudska dvorana, tijekom Petoboja nacija „Aleksandar Anzur – Alphonse Lagier Bruno prošle jeseni u Grudama, spomenuo je da jedno mjesto ili grad može biti domaćin i dva uzastopna prvenstva.

Post Grude domaćin Europskog boćarskog prvenstva je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO