Grlić Radman: Položaj Hrvata u BiH puno je bolji

Položaj hrvatskog naroda u BiH mnogo je bolji otkako je visoki predstavnik Christian Schmidt 2. listopada deblokirao formiranje vlasti, kazao je ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman.

To je rezultiralo da se u kratkom roku formira vlada na državnoj i federalnoj razini, rekao je Radman novinarima nakon sjednice šireg predsjedništva HDZ-a.

Položaj hrvatskog naroda od tada puno je bolji, premijerka je Hrvatica, Hrvati su zastupljeni na svim razinama i jedino što još treba promijeniti je član Predsjedništva BiH koji ne reflektira međunarodno pravo i Daytonski sporazum jer nije izabran glasovima Hrvata, kazao je Radman.

Grlić Radman očekuje da se na zajedničkoj sjednici Vlade RH i Vijeća ministara razgovara o svim temama u zajedničkom interesu i da se za ona pitanja koja se ovog trenutka ne mogu riješiti utvrdi dinamika rješavanja.

Promjena izbornog zakona u utorak neće biti tema jer je to unutarnje pitanje Bosne i Hercegovine, a ovo je bilateralan sastanak.

Dakle, sve ono što nam je u zajedničkom interesu, prometna infastruktura, granični prijelazi, ekologija, jačanje gospodarstva, priznavanje diploma, kultura, znanost, kazao je šef hrvatske diplomacije, prenijela je Hina.

Objava Grlić Radman: Položaj Hrvata u BiH puno je bolji pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO