FZZZ sufinancira zapošljavanje šest njegovatelja u Ljubuškom

Jedan od projekata čiju realizaciju će u narednom razdoblju financijski podržati Federalni zavod za zapošljavanje je i „Program kućne njege – Niste sami“ Centra za socijalni rad grada Ljubuškog. Time je Zavod postao jedan od partnera u realizaciji ovog projekta.

U okviru Programa sufinanciranja zajedničkih projekata sa drugim pravnim subjektima 2023. Zavod je za realizaciju ovog projekta osigurao 48.000 KM. Tim sredstvima je u narednih 12 mjeseci omogućeno sufinanciranje zapošljavanja šest stručnih osoba (njegovatelja), od čega četiri sa SSS, te dvije osobe sa VSS.

Zadatak osoba koje će biti zaposlene jeste svakodnevni obilazak oko 150 socijalno ugroženih osoba na području grada Ljubuškog i pružanje odgovarajuće pomoći tim osobama, priopćeno je iz FZZZ. 

Ugovor o sufinanciranju zapošljavanja u okviru spomenutog programa danas su u Sarajevu potpisali direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i direktor Centra za socijalni rad grada Ljubuškog Viktor Grbavac, koji je tom prilikom u ime Centra i grada Ljubuškog iskazao zahvalnost na podršci Zavodu i Heleni Lončar.

Izvor: fzzz.ba

Radio Ljubuški

Objava FZZZ sufinancira zapošljavanje šest njegovatelja u Ljubuškom pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

radioljubuski.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO