FOTO/VIDEO: U Grudama svečano otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju

U urorak je u Grudama svečano otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju.

Grude sa svojom boćarskom dvoranom, jednom od najljepših dvorana u ovom dijelu Europe, otvorenih ruku dočekali su najbolje boćare Europe.

Nakon Europskog prvenstva 2002. i Svjetskog prvenstva 2007. godine Grude i Boćarski dom Biberon su ponovno domaćini velikog natjecanja u boćanju.

Brojkom od 17 nacija koje će sudjelovati na ovom Europskom prvenstvu ovo natjecanje predstavlja jedno od brojčano najmasovnijih okupljanje boćara.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjeluju Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija.

Nakon defilea mažoretkinja sa svim reprezentacijama prisutnima se obratio načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić.

S nekoliko prigodnih riječi obratio se Tomislav Ćurko, predsjednik Europske boćarske federacije te poželio sreću svim natjecateljima.

Čast je i zadovoljstvo da vas pozdravimo iz Gruda. Od svih glavnih aktera, igrača, stožera, sudaca, sam danas čuo da su oduševljeni velikim gostoprimstvom, vrhunskom organizacijom i vrlo dobrom infrastrukturom. Hvala svima koji su doprinijeli ovome velikom događaju, poručio je Ćurko.

Europsko prvenstvo u boćanju svečano je otvorila predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Našim organizatorima i domaćinima želim čestitati na uspješnoj organizaciji ove sportske aktivnosti. Doista, želim kazati da ovo nije samo sportski događaj, ovo je prilika da predstavimo svoju kulturu, običaje i svoju tradiciju, identitet ovoga kraja i identitet hrvatskog naroda u BiH. Svim sudionicima ovog svečanog događaja želim puno sreće i uspjeha, poručila je Krišto.

Večer su dodatno uljepšale Grudske mažoretkinje te članovi HKUD Hercegovac.

Prijenos uživo svakoga dana možete gledati u nastavku:

Uskoro fotogalerija…

grude-online.info

Post FOTO/VIDEO: U Grudama svečano otvoreno Europsko prvenstvo u boćanju je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO