FOTO: U TOMISLAVGRADU Održano predavanje naziva “Upotreba IKT alata u nastavnom procesu”

Danas, 19. lipnja, 2023. godine u Kulturno-informativnom centru u Tomislavgradu održano je predavanje o temi Upotreba IKT alata u nastavnom procesu.

U ime nakladničke kuće Školska naklada, prisutne je pozdravio g. Ivan Madžar,  te najavio predavačicu gđu Josipu Blagus, članicu uredničkog tima razredne nastave u Školskoj knjizi.

Predavanje je održano u suradnji sa Zavodom za odgoj i obrazovanje ŽZH i HBŽ, te Ministarstvom znanosti, prosvjete,  kulture i športa HBŽ, a u sklopu obuka učitelja i nastavnika Hercegbosanske županije za implementaciju kurikula.

Predavačica se u svome predavanju usmjerila na učiteljsku platformu Školske knjige naziva e-Sfera, pomoću koje je prisutnima približila sadržaj i materijale koje će moći koristiti u primjeni novih metoda rada, odnosno kako bi sebi olakšali predavanja temeljena na ishodima učenja, a  učenicima olakšali svladavanje nastavnoga sadržaja.

Posebno je istaknula formiranu podršku u sustavu e-Sfera, kao i široku lepezu korisnih primjera, udžbenika, zadataka koje će učiteljima i nastavnicima pomoći da lakše prođu kroz proces kurikulske reforme, te svoj nastavni sat osmisle na što kreativniji i zanimljiviji način.

foto: u tomislavgradu održano predavanje naziva “upotreba ikt alata u nastavnom procesu”

Ići u korak s vremenom iznimno je važno u odgojno-obrazovnom procesu, jer to znači svjesnost da se učenici moraju odgajati i obrazovati za budućnost. To znači učiniti ih spremnima i kompetentnima za svaki izazov, objavio je Zavod za odgoj i obrazovanje ŽZH.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO