FOTO: Svečano u Domu Vita u Grudama, Stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom Dragicom

Dom „Vita“ u Grudama u subotu 30. rujna tradicionalno je obilježio Međunarodni dan starijih i nemoćnih osoba.

Obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba želi se naglasiti da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazati na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi njihovim potrebama i sposobnostima.

Uz navedeno obilježavanje proslavljeno je nekoliko obljetnica, i to tri rođendana i godišnjica braka.

Korisnica doma proslavila je 79. rođendan, zatim jedan korisnik doma 86. rođendan, a velik i svečan dan bio je za Stjepana Nižića koji je proslavio stoti rođendan, te sa svojom suprugom Dragicom 75. godina braka.

Stjepan je rodom iz Ljubuškog, a supruga Dragica rođena Kvesić iz Čapljine.

Kako nam je ispričao, borio se za hrvatsku slobodu, a nakon onog rata bio je vlakovođa u Sarajevu. Suprugu je upoznao u Sarajevu gdje je ona išla u poljoprivredne radove. Vjenčali su se prvo u općini, a zatim u crkvi u Čapljini. Živjeli su u Sarajevu gdje je Stjepan dočekao mirovinu 1983. godine. Starijeg sina izgubio je 1985. godine, a iza njega ostala je supruga i dvoje djece. Mlađi sin 1998. odlazi u Australiju, gdje se brzo zaposlio i redovito slao roditeljima financijsku pomoć.

U nastavku ugodnog razgovora sa Stjepanom, koji se svega sjeća i koji je još uvijek odličnog i bistrog uma iako je proslavio stoti rođendan, s mirovinom koji prima u BiH teško da bi bio živ da mu nije bilo pomoći od sina iz Australije.

Između ostalog, istaknuo je kako je i preživio rat u Sarajevu na temperaturi od -15 i to u objektu bez prozora. Kaže kako bi bio još zdraviji i organizam snažniji da ne osjeća hladnoću iz 2. svjetskog rata. Tada je više od pola godine proveo u bolnici zbog jake upale pluća

U boravku u Domu „Vita“ osjećaju se ugodno, sigurno i uvijek raspoloženo, a sa svojom suprugom tu planiraju ostati do smrti.

Druženje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati, a ovaj dan bio je poseban i radostan slavljenicima.

foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom foto: svečano u domu vita u grudama, stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom dragicom

Post FOTO: Svečano u Domu Vita u Grudama, Stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom Dragicom je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO