back to top

Foto: Proslava Velike Gospe u Lipnu

Mještani sela Lipna proslavili su jučer blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu, zaštitnice sela, vjernici su se za proslavu pripremali trodnevnicom, a na sam blagdan Velike Gospe sveto misno slavlje predvodio je don Ante Čarapina.

Ovogodišnje obilježavanje upotpunjeno je podizanjem spomen ploče mještanima, civilnim žrtvama rata (Kata Brkić, Iva Ćorić, Toma Paponja, Ruža Paponja, Rudan Raspudić),koje su pobili partizani u studenom 1944. godine. ” Podsjetnik je to na žrtve koje su podnijeli naši sumještani tijekom teških i bremenitih prošlih vremena” naglasili su organizatori.

Uoči misnog slavlja upriličeno je odavanje počasti na Spomen obilježju žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća, a vijence su položili; ispred sela Lipna Gojko Miletić i Marko Šaravanja, gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić i predsjednik mjesne zajednice Ante “Ćokan” Raspudić.

Nakon višemjesečnih aktivnosti podizanja zavjetnog križa na dijelu sela zvanom Bovan večeras 16.kolovoza u 18.30 sati bit će upriličen blagoslov. Organizatori su uputili poziv svim mještanima da prisustvuju prigodnoj molitvi.

foto: proslava velike gospe u lipnu

Radio Ljubuški

Objava Foto: Proslava Velike Gospe u Lipnu pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

radioljubuski.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO