back to top

FOTO: GSS HBŽ u akciji spašavanje turskih državljana, među kojima čak sedmero djece, izgubljenih u šumi na području Bosanskog Grahova

Dana 10.10.2023. u 20:15 sati GSS HBŽ dobiva dojavu od strane djelatnika OKC MUP-a i ambasade Republike Turske da se na području općine Bosansko Grahovo, točnije na nepristupačnom terenu u smjeru graničnog prijelaza Strmica nalazi 9 turskih državljana koji su izgubljeni u šumi te da im je potrebna pomoć.
Stupanjem u kontakt s jednom od izgubljenih osoba uspijevamo dobiti lokaciju na kojoj se nalaze te im dajemo upute da štede baterije na mobilnim uređajima i da nipošto ne napuštaju trenutnu lokaciju.
Na teren izlaze 2 člana Stanice HBŽ, dok je još 8 članova stavljeno u pripravnost u slučaju potrebe za dodatnim resursima. 2 člana stanice, u suradnji s djelatnicima Specijalne policije MUPa, djelatnicima Policijske postaje Bosansko Grahovo i djelatnicima Granične policije pronalaze izgubljene osobe na jako nepristupačnom i teškom terenu. Među izgubljenim osobama nalazilo se čak sedmero djece, od kojih jedno staro oko godinu dana i dvije odrasle ženske osobe. Isti su bili dehidrirani, iscrpljeni i pothlađeni te smo nakon hidratacije i utopljavanja pristupili izvlačenju osoba do makadamske ceste gdje se nalazilo terensko vozilo.
Akcija završava u 06:00 sati povratkom spašavatelja u bazu, priopćeno je iz GSS HBŽ.

foto: gss hbž u akciji spašavanje turskih državljana, među kojima čak sedmero djece, izgubljenih u šumi na području bosanskog grahova

www.tomislavnews,com

www.tomislavnews.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO