Federalna inspekcija u ponedjeljak počinje drugi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora

U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti, Federalna uprava za inspekcijske poslove će u ponedjeljak, 9. listopada započeti drugi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji BiH, radnje koje su prepoznate pod pojmom borbe protiv sive ekonomije,

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove u suradnji s županijskim inspekcijskim organima, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period listopad – prosinac 2023. godine”.

“Kao i ranije, predmet inspekcijskih kontrola će, između ostalog, biti prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzore u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata. Osim toga, Federalni tržišni inspektorat će se posebno fokusirati na kontrolu cijena u skladu s novom Odlukom o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, čija primjena počinje 12. listopada 2023. godine, te poštivanja propisa u oblasti unutarnje trgovine i prava potrošača”, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Pojačani nadzori će trajati do 22. prosinca ove godine.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove apeliraju na gospodarske subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcioniranja.

 

Foto: Federalna uprava za inspekcijske poslove

Objava Federalna inspekcija u ponedjeljak počinje drugi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO