FBiH: Uskoro počinje isplata dječjih dodataka i plaća roditeljima njegovateljima za mjesec svibanj

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obradilo je zahtjeve za isplatu dječjih dodataka i plaća roditeljima njegovateljima za mjesec svibanj i naloge uputilo Federalnom ministarstvu financija koje će ih na račune korisnika uplatiti tijekom idućega tjedna.

Prema riječima resornoga ministra Adnana Delića, na temelju dostavljenih zahtjeva Ministarstvo je za svibanj izdvojilo ukupno 10.833.258,12 KM dok je za isplatu prava roditeljima njegovateljima za mjesec svibanj osiguran iznos od 2.015.749,49 KM.

“Najviše upita imamo vezano upravo za reviziju rješenja u vezi s implementacijom Zakona roditelj – njegovatelj i znam da je Ministarstvo u zaostatku s revizijom. Ipak napravili smo značajne iskorake otkako sam preuzeo mandat u Ministarstvu, kazao je ministar Delić potvrdivši to podatkom kako su 31. prosinca 2022. na isplati bila 193 korisnika, a zaključno sa 31. svibnjem 2023. na isplati je 589 korisnika.

Do sada je urađeno ukupno 750 revizija.

– Poduzeli smo sve mjere da ubrzamo ovaj proces što se vidi i u navedenim brojevima riješenih revizija. Imamo manjak ljudi koji rade na reviziji, ali radimo na pronalaženju rješenja kako bi riješili taj problem i u skoro vrijeme završili preostale zahtjeve za reviziju”, pojasnio je ministar Delić.

Iz Ministarstva podsjećaju da je pravo po ovom osnovu odobreno za sva pravomoćna rješenja koja su zaključili mjerodavni centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite kroz elektronsku bazu podataka.

Objava FBiH: Uskoro počinje isplata dječjih dodataka i plaća roditeljima njegovateljima za mjesec svibanj pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO