EU4AGRI: Informativna radionica o podršci investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju održana u Čitluku

Projekt EU4AGRI u suradnji sa Službom za gospodarstvo Općine Čitluk danas je u našoj općini organizirao informativnu radionicu u okviru trenutno otvorenog Javnog poziva za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Riječ je o javnom pozivu u okviru kojeg su za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju osigurana dva milijuna konvertibilnih maraka, a na informativnoj radionici održanoj u Hotelu Brotnjo o ovom, ali i ostalim javnim pozivima projekta EU4AGRI, govorio je Milan Lubura.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači na radionici su mogli postaviti pitanja vezana za javni poziv na koji se mogu prijaviti do 20. 11. 2023. godine.

Prihvatljivi podnositelji prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti obrti/samostalni poduzetnici, zadruge i poduzeća, dok sredstva podrške po jednoj prijavi podnositelja koji ispunjavaju uvjete mogu iznositi od 20.000 KM do maksimalno 200.000 KM (bez PDV-a).

Za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore kao što su: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krumpir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva, kao i proizvodnja meda.

eu4agri: informativna radionica o podršci investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju održana u čitluku

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekt Europske unije vrijedan 20.25 milijuna eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekt provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Prilog:

Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

The post EU4AGRI: Informativna radionica o podršci investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju održana u Čitluku appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO