back to top

Ena Osmanović ponovo izabrana za predsjednicu AP Neretva Konjic

Do 2030.godine Amatersko pozorište Neretva Konjic bi trebalo postati Gradsko pozorište Neretva Konjic

Večeras (15.10.2023.) održana je izborna sjednica Skupštine Amaterskog pozorišta Neretva Konjic na kojoj je izabrano Predsjedništvo i Nadzorni odbor. Ponovo je ukazano povjerenje Eni Osmanović kojoj je ovo drugi mandat predsjednice AP Neretva.

Održana izborna sjednica Skupštine AP Neretva Konjic

Izabrani članovi Nadzornog odbora su Đana Đikić i Benjamin Mušinović, te predsjednica Adisa Salčin Alikadić.

Kako je nakon (re)izbora poručila predsjednica AP Neretva Konjic Ena Osmanović, na osnovu usvojenog plana rada očekuje je dosta težak zadatak.

ena osmanović ponovo izabrana za predsjednicu ap neretva konjic
Ena Osmanović ponovo izabrana za predsjednicu AP Neretva Konjic

                „U naredne četiri godine želimo staviti fokus na djecu, da oni budu prioritet i kod igranja predstava i kod gostovanja. Izmjenom Statuta odnosno broja članova Predsjedništva i time da nas je sada pet umjesto tri u predsjedništvu, olakšaće nam pri izvršavanju obaveza, više posla ćemo završavati. Osim toga, prioritet nam je i Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva, njegova bolja afirmacija, zapaženost, da gradimo bolju i kvalitetniju priču kako tom festivalu i dolikuje, a posljednja stavka podjednako važna je monografija AP Neretva Konjic obzirom da će nam uskoro jubilarnih 80 godina postojanja“ poručila je predsjednica AP Neretva Konjic.

AP Neretva Konjic je jedna od najstarijih institucija u gradu Konjicu. Osnovano je 1947.godine kao kulturno-umjetničko društvo Neretva, da bi dvadesetak godina kasnije doživjelo transformaciju u Amatersko pozorište Neretva. Stoga je vrijeme za ponovnu transformaciju, mišljenja je predsjednik Skupštine AP Neretva Konjic Ajdin Tinjak. On je predložio, a Skupština podržala da se do 2030.godine radi na ispunjenju ciljeva kako bi Amatersko pozorište Neretva Konjic postalo Gradsko pozorište Neretva Konjic.

ena osmanović ponovo izabrana za predsjednicu ap neretva konjic
predsjednik Skupštine AP Neretva Konjic Ajdin Tinjak

                „Smatram da je došlo vrijeme da se ide na višu stepenicu, i da u tim ljudima koji rade ovdje ima potencijala, da oni to i mogu. Zato sam predložio Skupštini da usvojimo viziju-misiju AP Neretva Konjic, s prijedlogom da se kontinuirano radi  onako kako je obrazloženo u dokumentu, kako bismo do 2030.godine postali Gradsko pozorište Neretva Konjic. Nadam se da to možemo ostvariti i prije 2030.godine“ pojasnio je predsjednik Skupštine AP Neretva Konjic.

ena osmanović ponovo izabrana za predsjednicu ap neretva konjic
Održana izborna sjednica Skupštine AP Neretva Konjic

Mnogo je zadataka pred rukovodstvom ove značajne institucije, ali kako su poručili, ulaganjem u djecu, dječiju scenu, ozbiljnim pristupom i predanim radom, AP Neretva Konjic bi ponovo trebalo biti u fokusu pozitivnih priča.

radiokonjic.ba

15.10.2023.

amra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO