Državljanin BiH optužen za hladnokrvno ubojstvo supruge, na sudu briznuo u plač

Državljanin BiH (64) izjasnio se jučer u sudu u Minhenu da nije kriv po točkama optužnice koje ga terete za ubojstvo supruge i majke petoro djece, koje se desilo 2015. godine, prenosi TZ.de.

Prvobitno se vjerovalo da se radi o samoubojstvu, tijekom proteklih godina su se pojavili dokazi da se radi o pravom hladnokrvnom ubojstvu.

Tužiteljstvo ima dokaze

Ipak, državljanin BiH je ostao pri stavu da nije kriv. TZ.de javlja da se radi o izvjesnom Sreću S.

– Nisam ubio svoju ženu – rekao je on nakon čega je briznuo u plač.

– Oglas –

– Zar ne vidite da još uvijek nosim vjenčani prsten – dodao je on.

Međutim, javno tužiteljstvo ima drugačije dokaze. Naime, terete ga ubojstvo iz ljubomore jer su njih dvoje tada bili u procesu razvoda. Iako se prvobitno mislilo da je riječ o samoubojstvu, tijekom svih ovih godina postojala je sumnja koja je ukazivala upravo na supruga.

– Oglas –

On je već bio na optuženičkoj klupi, ali je prvobitno oslobođen zbog nedostatka dokaza. Na kraju suđenja na osnovu okolnosti koje je trajalo više od godinu dana, Okružni sud u Minhenu je, čak i pored postojanja sumnje sudskog vijeća, odlučio „in dubio pro reo”, u slučaju sumnje za okrivljenog“ i osudio ga samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Ubojstvo iz ljubomore

Međutim, Savezni sud pravde u Karlsrueu poništio je ovu oslobađajuću presudu zbog čega se on ponovo našao na optuženičkoj klupi.

Javno tužiteljstvo tereti državljanina BiH da je suprugu ubio iz ljubomore jer je ona nakon 17-godišnjeg braka ušla u vezu sa drugim muškarcem.

Njih dvoje su imali petoro djece. Inače, u optužnici se navodi da je riječ o brutalnom ubojstvu gdje ju je on natjerao da kleči, a zatim joj pucao u glavu.

Izricanje presude

Prema tužiteljstvu, njihov odnos je oduvijek bio težak jer je optuženi bio ljubomoran i kontrolirao je sve:

– Optuženi, koji je ženu želio samo za sebe, izolirao ju je od obitelji i prijatelja, kontrolisao je njen svaki korak – rekao je tužitelj u svom izlaganju.

Dodao je da je žena u nekoliko navrata pokušala da pobjegne iz ove stresnog i nasilnog braka, ali se uvijek vraćala optuženom, zbog djece.

Prema navodima “TZ.de” predviđeno je da suđenje traje do prosinca, a izricanje presude zakazano je za 6. tog mjeseca.

– Oglas –

hip.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO