Drugu večer NAFF-a prikazan film “Rainboy” iz BiH

Druga večer 17. izdanja NAFF-a prikazano je ukupno 27 filmova u tri kategorije- Natjecateljski program, Studentski natjecateljski program i Ekologija. Filmovi su prikazani iz 20 različitih zemalja, od Irske, SAD-a, Francuske, Filipina, pa sve do Bosne i Hercegovine.

Priča o ljubavi, magiji, osveti i ubojstvu

 Posebnu pažnju druge večeri privukla je priča o ljubavi, magiji, osveti i ubojstvu nagrađivanog Irskog redatelja i umjetnika Cashell Horgan. Film je nastao prema 300 godina staroj istoimenoj baladi „Dama Isobel i vitez“, a priča o varljivom ljubavniku koji je namamio niz djevojaka u smrt sve dok nije upoznao damu Isobel, djevojku koja je čekala nešto više od ljubavi. Film je osvojio i proviziju od Irskog filmskog odbora, Umjetničkog vijeća i nacionalnih televizija, a ni neumsku publiku nije ostavio ravnodušnom.

Film iz BiH u Natjecateljskom studentskom programu

Nakon Natjecateljskog programa uslijedio je Studentski natjecateljski program koji se pokazao ništa manje kvalitetnim. U ovim projekcijama našao je se domaći film „Rainboy“ iz Bosne i Hercegovine, autorice Sandre Marić. Film prikazuje Kišnog dječaka i njegov kišni oblak koji živciraju prolaznike od samog početka priče, jer nitko ne želi biti mokar. Započinje putovanje na kojem on pronalazi svoju svrhu- on i njegov oblak će putovati i činiti dobro.

Studentske projekcije svakako pokazuju da svijet animacije itekako živi i živjet će. Pored ovih sada već renomiranih i nagrađivanih autora, sigurno je da nam svake godine dolaze mlade i svježe snage koje će nam tek pružiti ono najbolje od sebe u svijetu filma i animacije.

  Ante Herceg u programu RLJ najavio “Večer sjećanja na Antasa Mucića”

Drugu večer NAFF-a prikazan film “Rainboy” iz BiH

Treći dan NAFF-a –  master class i nove projekcije

 Današnji, treći program NAFF-a u  Neumu započet će predavanjem prošlogodišnje pobjednice NAFF-a Corrie Francis Parks iz SAD, koja je ove godine jedna od čanica stručnog žirija.

Corrie donosi život neživom kroz manipulaciju fizičkim materijalima, kadar po kadar. S jednom rukom na kameri i drugom na tipkovnici, njeni filmovi i instalacije održavaju organsku vezu s tradicionalnim metodama produkcije dok, u isto vrijeme, integriraju digitalnu tehnologiju.

Drugu večer NAFF-a prikazan film “Rainboy” iz BiH

Uzbudljiva i zanimljiva večer čeka vas i večeras, na trećoj večeri, kada će biti prikazani novi animirani filmovi. Projekcije i večeras počinju u 20:30 sati na terasi hotela Sunce u Neumu, a ulaz je besplatan za sve.

Podsjećamo, tijekom trajanja NAFF-a bit će prikazano ukupno 115 filmova iz 44 zemlje svijeta. 75 filmova bit će prikazano u natjecateljskim programima i 40 filmova u studentskom, panorama i ekologija programu, a bit će održani i master classovi.

Festival će svečano biti zatvoren 1. rujna dodjelom nagrada, a to su Grand Prix, najbolja 2D animacija, najbolja 3D animacija, najbolja animacija glina – lutke, najbolja glazba, nagrada za likovnost, najbolji studentski film i nagrada Dušan Vukotić, stoji u priopćenju.

 

Objava Drugu večer NAFF-a prikazan film “Rainboy” iz BiH pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

HŠK Posušje: Kako je popularna močvara u srcu grada izgledala 60ih godina prošlog stoljeća

HŠK Posušje objavio je na Facebooku fotografije stadiona iz...

Mališane u župi Gračac posjetio sveti Nikola

Omiljeni dječji svetac, sveti Nikola, posjetio je župu Gračac,...

Sutra počinje božićni sajam Udruge Susret

Božićni sajam Udruge Susret „U susret Božiću s djecom...

INNSBRUCK: Održan XII. Susret Uzdoljana

Dvanaesti susret iseljenih Uzdoljana održan je u Innsbrucku 3....

Pogledajte tko je iz Neuma dobio potporu za proizvodnju u plasteniku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-K donio je Odluku...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo