Đoković : To je moja igra, to sam ja!

đoković : to je moja igra, to sam ja!

Na startu turnira u Monte Carlu najbolji tenisač svijeta Novak Đoković svladao je Rusa Ivana Gahova, 198. igrača svijeta, s 2-0 nakon snažnog otpora.

Novak je nakon meča iznio dojmove i pohvalio Rusa istaknuvši kako on nije tipičan ruski tenisač jer godinama živi u Španjolskoj i zato je tako dobar na zemljanoj podlozi.

Novinari su pitali Novaka zašto mu je trebalo toliko vremena da se prilagodi igri na najsporijoj podlozi.

– Šljaka mi je najzahtjevnija podloga na koju se treba priviknuti, uhvatiti ritam. Povijesno gledano, tijekom moje karijere uvijek su mi trebali jedan ili dva turnira da počnem igrati onako kako mogu. Isti je slučaj i ove godine. Iako sam trenirao tri tjedna na šljaci i to jako teško, drugačije je kad igraš meč, pogotovo danas po ovom vjetrovitom vremenu. NIJE bilo lako pronaći ritam, pratiti let lopte, njen odskok, pa čak i protiv ljevorukog igrača. Sve te stvari utjecale su na to kako ću se osjećati na terenu, rekao je Đoković na konferenciji za novinare i dodao:

– Znaš, to je moja igra, to sam ja. Ne znam, možda je drugim igračima prirodnije ili lakše prilagoditi se podlozi, pokretima, pronaći tempo u udarcima. Treba mi malo više vremena nego ostalim dečkima. Tako je to, tako je uvijek bilo, rekao je Novak.

Na pitanje ima li tremu zbog toga, Novak je jasan:

– Ne, nikako, jer se uvijek trudim. Moj mentalitet mi uvijek pomaže tijekom moje karijere da budem sve bolji svake godine i svaki put kad izađem na teren imam jasne ciljeve kojima težim kako bih poboljšao svoju igru. I naravno, osjećaj koji imam na terenu. Ali, jednostavno, na šljaci je drugačije i treba više. Trebam šibice. Treninzi su uvijek korisni, ali ništa se ne može usporediti s igranjem službene utakmice. Stoga se nadam da ću imati što više ovaj tjedan, podvukao je Đoković.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO