back to top

DOBRO vam toplo i razmjerno vedro jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 16 stupnjeva C, puše lagani vjetar, nebo nad duvanjskim krajem pretežito je vedro, ali nekakve pepeljaste boje, sunce je uranilo, ali još dvoji baciti svoje tople zrake po Duvanjskom polju ili ih još malo zadržati u krilu.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan pred vikend kada se pomalo prazni naš mali grad, kada većina svoje drage nakon dva tri tjedna sprema na put, u tuđinu, za koju mnogi još ne znaju je li im tuđina ili domovina, jer daleko od zavičaja žive  i  rade najveći dio godine, a zavičaj im dođe kao lijepa i topla turistička destinacija, mjesto u koje su uvijek dobro došli, gdje se ne trebaju najavljivati niti mjesto za boravak rezervirati. Tu su, barem na kratko, svoji na svome, oni koji su tu rođeni i djetinjstvo proveli.

A oni rođeni u tuđini ne osjećaju to tako snažno, ne vežu ih duboka osjećanja za zemlju, za polje, za zavičaj predaka, oni žive neke druge živote, njihovim bakama i djedovima  kod kojih ljeti kratko svrate nije ni razumljivo ni drago  kada se s vlastitim unucima ne mogu sporazumjeti, kada s njima ne mogu dulje popričati, savjete dati, jer unuci, a sve češće i njihovi roditelji nemaju vremena za priču, raznese roditelje posao i trka za egzistencijom, a kada dođu doma pogledaju djecu s mobitelima u rukama, za računalom, pa i njima ništa drugo ne prestaje nego se zavaliti na kauč i gledati televiziju, usput tipkati po mobitelu ili čitati s ekrana. Slično je s odnosom većine roditelja i djece i u domovini, postoji mala razlika, slično je to, jer više nije fraza da je svijet globalno selo.

Naravno, ovo je samo mali djelić priče o današnjem vremenu, obitelji, okruženju, ali kakvo god vrijeme bilo vi ga nastojte uljepšati vedrinom duha, s ljubavlju u srcu i mirom u duši, širite osmijehe svuda oko sebe i zahvalite Bogu na još jednom danu – velikom daru!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO