DOBRO vam oblačno, vjetrovito i kišovito jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 12 stupnjeva C, puše vjetar, nebo nad duvanjskim krajem prekrili su sivi oblaci, pada kiša, pohladno je za ovo doba godine, a sunce još spava i ne misli se, izgleda, ni danas buditi.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, petak, a  svetkovina je Presvetog Srca Isusova, koja se u Duvanjskom dekanatu posebno svečano proslavlja u Župi Kongora. Vrijeme nije naklonjeno hodočasnicima koji su namjeravali pješke hoditi, jer kiša u duvanjskom kraju nije prestala padati dvadeset i četiri sata, dakle ni jedan minut nije bilo bez kiše, a rekli bismo da je i malo dana ovoga proljeća, koje je pri kraju, bilo bez kiše. Vjerojatno se sav snijeg, kojega ove zime gotovo da i nije bilo, u oblacima istopio, a kako ne može sagnjiti proljeće nam je kišovito, previše!

Ali, tu smo nemoćni pa se bolje odmah s tim pomiriti i tomu prilagoditi, izgraditi obranu lošem raspoloženju kada vrijeme nije primjereno danu i biti raspoložen uz prvu jutarnju kavu, zamišljajući kako nam je sunce uperilo svoje zrake u prozore, haha.

Važno je na ovom oblačnom danu i lijepom blagdanu, biti vedar, sa sjajem u očima, s ljubavlju u srcu i mirom u duši, empatijom i spremnošću pomoći drugima, s osmijehom na usnama širiti toplinu i radost na svakoga i svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com

 

www.tomislavnews.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO