Božićna poruka biskupa Palića: Božić je dar da prepoznamo što je najvažnije u našim životima

U srijedu, 21. prosinca msgr. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko – mrkanske biskupije uputio je božićnu poruku u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru.

Na početku svog govora biskup Petar Palić ispričao se prisutnima jer je odmah po završetku morao napustiti prijem zbog sprovoda don Ljubi u Stocu.

”’Ne bojte se, evo javljam vam Blagovijest, veliku radost za sav narod’. Ovo su riječi upućene pastirima u Lukinu Evanđelju nakon Isusova rođenja u Betlehemu. Ove riječi ohrabrenja Anđeo upućuje i svima nama bilo da živimo u gradovima ili udaljenijim krajevima naše biskupije.

Božić se slavi svake godine unatoč toplini i hladnoći, unatoč miru i ratu, unatoč krizi i blagostanju. Božić i Isusovo rođenje u Betlehemu slave ljudi diljem svijeta u svakoj zemlji i na svakom mjestu.

Pastiri koji primaju ovu vijest podsjetnik su da božja radosna vijest ne isključuje nikoga, čak ni one koje svijet smatra beznačajnima i nedostojnima radosne vijesti. Isusovo rođenje poziv je na slušanje i radost dajući nadu i smisao svakom ljudskom životu. Svojim životom i riječima Isus nam omogućuje da otkrijemo djelovanje duha svetoga koji je duboko prisutan i djelatan u nama i po nama.

Božić je dar za sve nas da prepoznamo što je najvažnije u našim životima, životima naših obitelji i prijatelja. Božić nas podsjeća da budemo otvoreni i suosjećajni u podršci onima koji su ove godine patili i pate uslijed raznih životnih okolnosti. Podsjeća nas da uvijek postoji nada kad smo zajedno, kad slušamo i čujemo jedni druge da se ne bojimo jer je Bog došao među nas.

  Pogledajte kako je bilo na koncertu ‘Vatra’ u prepunoj dvorani Pecara

Bog dolazi u naš svijet kao dijete, maleno i ranjivo, rođeno u siromaštvu u dalekom kutu svijeta. Stoga zajedno i s radošću slavimo Božić okupljajući se u zajednici vjernika. U obitelji s prijateljima zahvaljujući za dar vjere i za dar jedni drugima. Ovo vrijeme je za neke najradosnije i najsretnije doba godine, a za neke najtužnije i najdepresivnije. Istina, pjesma nam može reći da sanjamo o bijelom Božiću, ali naša srca pričaju drugu priču. Naša srca pričaju o nadama i razočaranjima, o radosti i tuzi, o blagoslovu i gubitku i često smo tjeskobni, uplašeni, posramljeni, zabrinuti, razočarani i tužni.

Ako ti se to događa, znaj da će to proći i znaj da će Isus koji se danas rodio tu s tobom i za tebe kao i za svakoga jer kao kršćani vjerujemo da je novorođeni Isus najveći dar ikada i da je jednako i u potpunosti dan svakoj osobi. To je i tvoj dan. Stanimo pored djeteta Isusovoga Božića. Pogledajmo dijete u jaslicama i vidimo s kakvom nas ljubavlju Bog ljubi i kako nam dolazi i kako je s nama. Kako nam se pokazuje u nježnosti i velikoj moći.

Svima želim sretan i blagoslovljen Božić i neka vam Nova Godina bude puna nade i blagoslova”, poručio je biskup Palić.

Post Božićna poruka biskupa Palića: Božić je dar da prepoznamo što je najvažnije u našim životima je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo