Bez obzira na to kako su ga proveli Konjičani kažu da im je ovo ljeto bilo lijepo

           Ljeto je godišnje doba koje većina nas pominje u pozitivnom kontekstu. Pruža mogućnost za ugodan boravak na moru ili planini, ali i na drugim manje atraktivnim otvorenim lokacijama. Stoga smo odlučili neke od naših sugrađana pitati kako su proveli ljeto, odnosno godišnje odmore.

           Slučaj je htio da naš prvi sagovornik bude Alija Đonko iz Sarajeva koji je ispričao: “Ljeto je bilo odlično. Nikad bolje. Sa suprugom sam posjetio Meku i Medinu  i tako smo ostvarili svoju dugogodišnju želju. Koštalo jeste, ali to nije bitno. Bitno je da smo mi obavili ono što smo naumili”- zadovoljan je Alija.

           Sagovornica Selma kaže da odmor koristi tokom jeseni i zime tako da na put kreće u nedjelju.

Idem u Tursku. Tamo mi živi kćerka.Karta nije skupa, a ni Turska. Imam namjeru spojiti ugodno s korisnim i obići Istanbul i Bursu”.

          Nusreta Mehić ljeto je provela na svom Imanju u Idbru. U goste su joj došla djeca sa familijama. Oni koji žive ovdje, ali i oni iz Austrije. Osvježenje su potražili u Baščici, a nije falilo ića i pića.

Djeca su se za sve pobrinula, a ja sam samo uživala”-smješka se zadovoljno prepuna lijepih utisaka.

Jedna gospođa koja nije željela da se predstavi ispričala je da joj je ljeto proteklo lijepo, te da je, između ostalog, sa suprugom, nekoliko puta išla i na jednodnevne izlete do Zaostroga.

          Na kraju smo zabilježili priču jednog sretnog i odgovornog dede četvoro unučadi.

“Ja sam u penziji, a roditelji im rade, pa se družimo, ja ih čuvam. Odemo malo do Vrtaljice, malo do Boračkog jezera, pa lijepo i meni i njime. Djeca su poslušna i skromna. Jedan sendvič i jedan sokić i oni su zadovoljni”- ispričao nam je radosno Kemo Voloder iz Prkanja.

I kako god ste i s kim god ste proveli ovo ljeto nadamo se da vam je bilo ugodno i da ćete ga se s radošću sjećati.

radiokonjic.ba

jasminka@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO