Beograd: Podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića, oca dječaka ubojice

Više javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vladimira Kecmanovića, oca maloljetnika koji je u svibnju, u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i zaštitara te ranio šest osoba, priopćio je u utorak glavni javni tužitelj Nenad Stefanović.

Kecmanović je optužen za teško djelo protiv opće sigurnosti, a sumnja se da je obučavao sina kako rukovati oružjem, kao i da nije osigurao uvjete za čuvanje vatrenog oružja.

Glavni javni tužitelj je na konferenciji za novinare naveo da je optužnica, na 267 strana, podignuta nakon opsežne istrage “specifičnog slučaja koji je pogodio čitavo društvo”.

“Nakon nešto više od pet mjeseci sveobuhvatne istrage, Više javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vladimira K., oca djeteta koje je 3. svibnja 2023. godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar lišilo života 10 osoba, od čega devetoro djece, i ranilo šest osoba, od kojih petoro djece”, naveo je tužitelj Stefanović.

Tužiteljstvo je zatražilo 12 godina zatvora za Vladimira Kecmanovića, a za majku djeteta, čiji je DNK pronađen na streljivu, dvije i pol godine zatvora.

Također optuženi su i vlasnik streljane i radnik streljane zbog lažnog svjedočenja, a za njih Tužiteljstvo traži tri godine zatvora.

“Tužiteljstvo nastavlja raditi i ispitivati sva saznanja koja bi ukazali na uzroke ove tragedije”, rekao je Stefanović te dodao kako još nije “stavljena točka” na slučaj masovnog ubojstva u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Nakon masovnih ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi i dva sela nadomak Beograda u desecima gradova Srbije  počeli su masovni prosvjedi . Na poziv proeuropske oporbe na ulice su u masovnom građanskom buntu izašli deseci tisuća ljudi, nezadovoljni reagiranjem države nakon dvije tragedije, nezapamćene u novijoj srbijanskoj povijesti.

Organizatori prosvjeda traže smjenu uprave državnog regulatora za elektroničke medije (REM), oduzimanje nacionalnih frekvencija dvjema privatnim provladinim televizijama koje u svojim programima potiču nemoral i nasilje, ukidanje ‘reality’ programa na tim televizijama, te gašenje tiskanih medija za koje navode da promoviraju jezik mržnje i nasilja.

Sudionici prosvjeda zahtijevaju i ostavke ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Sigurnosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Beograd: Podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića, oca dječaka ubojice Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO