Bećirović pozvao papu Franju u BiH

Bećirović je izrazio zahvalnost papi Franji i Svetoj Stolici za podršku neovisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

U okviru službene posjete Svetoj Stolici člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u privatnu audijenciju u subotu je primio poglavar Katoličke crkve papa Franjo.

Član Predsjedništva BiH zahvalio je papi Franji na privatnoj audijenciji u Apostolskoj palači u Vatikanu.

Tijekom srdačnog razgovora Bećirović i papa Franjo konstatirali su da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Svete Stolice prijateljski, uz visoki nivo razumijevanja i uvažavanja.

Bećirović je izrazio zahvalnost papi Franji i Svetoj Stolici za podršku neovisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom izrazio je nadu da će se nastaviti podrška Svete Stolice BiH, posebno na euroatlantskom putu.

Bećirović je rekao da BiH izuzetno cijeni angažman i posjetu pape Franje našoj zemlji, kao i dvije posjete Ivana Pavla Drugog.bećirović pozvao papu franju u bih

Papa Franjo je naglasio da BiH ima posebno mjesto u njegovom srcu te da se rado prisjeća posjete BiH i susretima s ljudima u Sarajevu 2015. godine.

Tijekom razgovora papa Franjo je rekao da prati događanja u BiH i da podržava snaženje kulturnog i međureligijskog dijaloga, zajednički život u BiH i njezin multietnički karakter.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pozvao je papu Franju u posjetu Bosni i Hercegovini i rekao da bi svim građanima i narodima bila čast da još jednom pruže gostoprimstvo poglavaru Katoličke crkve.

Bećirović je čestitao na pontifikatu papi Franji, koji je u ožujku ove godine obilježio desetu godišnjicu od izbora za poglavara Katoličke crkve, priopćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH.

Post Bećirović pozvao papu Franju u BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO