back to top

AUDIO: Jazz festival proslavlja Ljubuški

U povodu skorog početka 4. Jazz festivala Ljubuški u programu Radija Ljubuški ugostili smo Ivanu Šaravanju ispred organizatora, Udruge Intro. Audio ovdje:

Naša gošća je ovim povodom naglasila “Istaknula bih tu edukativnu komponentu koja je ujedno najveća vrijednost našeg festivala, taj prijenos iskustva i znanja, prijenos umijeća. Standardne glazbene radionice su i ove godine specifikum festivala, početna je to misao koja se rodila u Glazbenoj školi Ljubuški, pioniri smo u sedmodnevnim radionicama jazz improvizacije. Radionice kreću 24.kolovoza i traju do 30.kolovoza, polaznici sudjeluju individualno ili grupno, voditelji su eminentna imena, sve su to vrhunski glazbenici; Zvjezdan Ružić (klavir), Vojkan Jocić (saksofon, flauta, klarinet), Miha Koren (kontrabas, bas gitara), Vladimir Kostadinović (bubnjevi), Bruno Mičetić (gitara) i Miron Hauser koji preuzima ansamble (trombon i truba). Uz sedmodnevne ponovo imamo čast najaviti i majstorsku radionicu gitare svjetski poznatog jazz gitariste Jonathana Kreisberga.
Kruna sedmodnevnih radionica je završni koncert polaznika koji će biti održan u srijedu navečer 30.kolovoza u restoranu Amfora.”

audio: jazz festival proslavlja ljubuški

“Otvaranje festivala je uvijek poseban događaj, dolazi nam međunarodni latino i salsa bend FilosoFia, koncert je u srijedu 23. kolovoza u gradskom parku u 21.00 sat. Riječ je o fantastičnom sastavu kojeg čine akademski glazbenici iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Kube , desetak glazbenika punih entuzijazma koji će nas uvesti u festival, uz vatromet latino ritmova. “

audio: jazz festival proslavlja ljubuški

“Jazz nije masovna pojava, riječ je o visokokvalitetnoj glazbi koja je kako sami glazbenici vole reći “način života”, drago nam je da Ljubuški na krilima ovog festivala može letjeti visoko u tom urbanom svijetu i biti u vrhu glazbene scene. Jazz zasigurno proslavlja Ljubuški.” kazala je naša sugovornica.

U suradnji s Gradom Mostarom Ljubuški Jazz festival ove godine održava se i u Mostaru, gdje organiziramo koncert šestorice predavača 26.8. Bigesty Sexstet ispred Kosače, dan iza 27.8. Jonathan Kreisberg Trio na istom mjestu.”

Naša gošća uputila je i zahvalu pokroviteljima: Ministarstvu financija Vlade Federacije BIH dopredsjedniku Vlade Federacije Toniju Kraljeviću koji je i inicijator ovog Jazz festivala, Gradu Ljubuškom, dopredsjednici Vlade ZHŽ i ministrici financija Blagici Leko, Turističkoj zajednici Grada Ljubuškog,Agramu, Julius Meinlu.

Radio Ljubuški

Objava AUDIO: Jazz festival proslavlja Ljubuški pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

radioljubuski.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO