AMELA BORIĆ / Magistra farmacije i specijalizantica farmaceutske tehnologije u Livnu osnovala vlastiti brend

Amela Borić, magistra farmacije, specijalizantica farmaceutske tehnologije osnivačica je brenda prirodne kozmetike Livskin, kojeg danas predstavljamo u okviru kampanje promovisanja ženskog poduzetništva.

“Ideja se rodila sa počecima rada u ljekarni, kada sam shvatila da se mnogo mladih ljudi bori sa raznim kožnim problemima, a kako sam i sama prošla kroz probleme sa aknama, shvatila sam da je mnogo faktora uključeno u zdravlje kože, te odlučila svoja znanja i iskustva pretočiti u proizvode koji su već mnogima donijeli dobrobit”, kaže na samom početku našeg razgovora, te objašnjava otkud naziv Livskin:

“Laboratorij u kome nastaju naši proizvodi smješten je u Livnu, odakle i potječe naziv Livskin. Mi Livnjaci smo dosta vezani za svoj kraj, pa se eto morao utkati i u sam naziv brenda”, ističe.

Kako se, pored redovnog posla koji obavlja, odlučila i na pokretanje vlastitog biznisa, Amela kaže:

“Čelična volja je oduvijek tu, a valjda ima nešto i u genima, otac je kemijski tehnolog i osnivač tvornice boja i lakova koja već desetljećima uspješno posluje u BiH, pa su i njegovi savjeti znali biti od velike pomoći”, objašnjava i prisjeća se svojih početaka u ovom poslu:

“Livskin priča započinje prije otprilike dvije godine, sa nabavkom osnovnih supstanci neophodnih za izradu emulzijskih sistema kao što su kreme i losioni, kao i neophodnih aparata i laboratorijskog posuđa. Isprva sam bila orijentirana na tržište BiH, međutim van naših granica je ponuda dosta šira, te sada većina sirovina stiže iz Hrvatske, Njemačke, a ponešto iz Francuske i Italije. Moram priznati da je taj dio bio i najteži, jer je sve to bilo novo za mene, pa je trebalo dosta vremena i istraživanja o tomu gdje nabaviti sve ono što je neophodno”, prisjeća se.

  Sutra identifikacija jedne žrtve u Banjoj Luci, reekshumirane u Livnu

Mostarski.info

AMELA BORIĆ / Magistra farmacije i specijalizantica farmaceutske tehnologije u Livnu osnovala vlastiti brend

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo