back to top

Alarmantna situacija u Borcu: Tražili su pomoć od Dodika, potrebno 2 milijuna KM

Nogometni klub Borac suočava se sa velikim financijskim problemima.

Iz Platonove su danas poručili kako su već obavili razgovore sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i drugim relevantnim institucijama, te se nadaju da će biti pronađeno rješenje za njihove probleme.

“Borac u ovom trenutku duguje 2.000.000 KM, ali vjerujem da ćemo do petka pronaći rješenje i da će pripreme početi dan kasnije.”

Istaknuo je ovo za Glas Srpske potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković. Danas je trebalo da Banjalučani počnu pripreme za nastavak sezone, ali je njihov početak prolongiran za 14. siječanj.

“Osnovni razlog zašto smo pomjerili početak priprema je nedostatak novca, jer igračima, zaposlenima u radnoj zajednici i dobavljačima duguju od srpnja. Tu su i dugovanja prema hotelima. To je praktično šest plaća, a u tu treba uračunati i neka potraživanja odranije, prije svega mislim da dugovanja prema igračima, koji su sa Gradskog stadiona otišli ljetos. Riječ je o iznosu od dva milijuna KM i sigurno je da ovaj problem u ovom trenutku ne možemo da riješimo. Već smo obavili razgovore sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i drugim relevantnim institucijama i nadam se da će biti pronađeno rješenje za naše probleme”, naglasio je Zeljković.

Ukoliko novac ne pronađu do petka, neizvjesno je da li će u subotu krenuti sa pripremama, jer postoji mogućnost da većina igrača aktivira FIFA pravilo po kojem su poslije četiri neisplaćene plaće slobodni u izboru druge sredine.

“To bi bio najgori mogući scenario i svi se nadamo da do toga neće doći. Ukoliko se to ipak dogodi, u javnost ćemo izaći sa transparentnim podacima u kojima će svi naši troškovi biti javno izneseni i iz kojih će se vidjeti da sa proračun koji smo imali nismo jednostavno mogli da ispratimo sve tekuća potraživanja”, nastavio je Zeljković.

Ove zime Gradski stadion je već napustilo osam nogometaša. Otišli su Nikola Andrić, Marko Gajić, Goran Zakarić, Amar Begić, Dino Ćorić, Milan Spremo i Ivan Grgić, dok je status Momčila Mrkaića još neizvjestan.

Objava Alarmantna situacija u Borcu: Tražili su pomoć od Dodika, potrebno 2 milijuna KM pojavila se prvi puta na Gol.ba.

gol.ba

javno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO