6 PAROVA HOROSKOPSKIH ZNAKOVA KOJI NE MOGU BITI PRIJATELJ Ne podnose se i ni za 5 života neće naći zajednički jezik

Ovan i Rak

Ovan je konfrontacijski nastrojen znak koji nema problema s ulaskom u žustre rasprave, a Rak će uraditi sve da ih izbjegne. Do problema dolazi u trenutku kada se impulsivni Ovan suoči s Rakom na nivou koji Rakovima nikako ne prija, te ih nenamerno povredi. Rakovi su veoma oprezni i skloni studiranju svake situacije, dok Ovnovi samo žele da se sve odradi što pre. U takvim situacijama dolazi do napetosti koje razdvajaju ova dva znaka.

Bik i Jarac

Mogu li dva najtvrdoglavija znaka zodijaka biti prijatelji? Mogu, uz jako mnogo međusobnog razumijevanja. Njihov glavni problem je to što ne znaju da popuste. Ni jedna ni druga strana neće se povući u raspravi ili priznati da nisu u pravu, nisu spremni na kompromise i vrlo su nefleksibilni. Oba znaka imaju i mnogo kvaliteta koja ih čine savršenim prijateljima za druge znakove – odani su, s obe noge čvrsto stoje na zemlji, na njih se možete osloniti… ali sličan temperament često ih dovodi do nerješivih sukoba.

Blizanci i Bik

Neki se znakovi mogu nositi s tempom zabave koji vole Blizanci, ali Bik nije jedan od njih. Blizancima nikad ne treba odmor, samo akcija. S druge strane, Bik voli zabavu, ali još više voli vrijeme za sebe koje provodi sam, odvojen od svih. Često je u fazama kada mu treba malo mira, a Blizanci to ne shvataju. Za razliku od temeljnih i pedantnih Bikova, Blizanci se često ne opterećuju detaljima i mnoge stvari odrađuju onako u prolazu, bez previše posvećivanja zadatku. Takvo ponašanje jako nervira Bikove.

Djevica i Ovan

Ovan želi sve i želi to odmah, bez razmišljanja i bez obzira na potencijalne posljedice. I glavom kroz zid, ako treba, što je u potpunosti u neskladu sa životnom filozofijom Djevice. Niko toliko ne vodi računa o potencijalnom riziku kao Devica. Ona će uzeti vrijeme kako bi sve istražili, napravili analizu i tek onda krenuti dalje s pomno isplaniranim potezima. Lako dolazi do sukoba između ova dva znaka, ali problem je u tome što je Devica zlopamtilo i jako teško oprašta. Iskoristiće svaku priliku da podseti Ovna na njegove greške, a ovaj znak to ne podnosi.

Lav i Lav

Lavovi su moćni i harizmatični, a za dvije tako velike ličnosti obično nema mjesta u jednom odnosu. Lavovima je u prirodi da budu glavni, prvi. Lav je vođa i kada se nađe u društvu drugog Lava, borba za premoć je neizbježna. Pripadnici ovog znaka jako su kompetitivni, navikli su na pobede i zato se dobro slažu sa znakovima koji nemaju problema s tim da ostanu u sjenci. Ako ste mislili da će se dva Lava međusobno glasno posvađati – pogriješili ste. Jednostavno će se polako udaljiti, a kada se negdje sretnu pozdraviće se tako srdačno da ćete pomisliti kako se nikad ni nisu posvađali.

Vaga i Škorpija

Šarmantne i pozitivne Vage pravi su društveni leptiri. Imaju velik krug prijatelja i poznanika jer se svi vole družiti s njima. Kako i ne bi kad je u društvu Vage uvijek dobro i zabavno, a ako vam pak umjesto zabave treba kvalitetan i dubok razgovor, dobićete i to. Gdje je problem, pitate se? U tome što su Škorpije po prirodi veoma posesivne. Poznato je da su intenzivni kada je u pitanju ljubav, ali ništa manje intenzivni nisu ni po pitanju prijateljstva. Svoju prijateljicu Vagu željeće samo za sebe i teško će se navići na to da moraju njenu pažnju dijeliti s drugima.

BONUS VIDEO:

 

6 PAROVA HOROSKOPSKIH ZNAKOVA KOJI NE MOGU BITI PRIJATELJ Ne podnose se i ni za 5 života neće naći zajednički jezik Aloonline.ba.

aloonline.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO