300 planinara iz BiH i RH sudjelovalo na ovogodišnjima Danima Cincara

Na visoravni Kruzi iznad Livna okupilo se 18 planinarskih društava s oko 300 planinara iz BiH i Hrvatske kako bi sudjelovali na ovogodišnjim Danima Cincara, koji su održani su od 6 do 8. listopada u organizaciji Planinarskog društva ”Cincar”.

Prije početka programa nazočnima se obratio gradonačelnik Livna Darko Čondrić koji je zahvalio svim posjetiteljima na dolasku te je tom prilikom svečano otvorio novoizgrađene sanitarne prostorije napravljene kroz projekt apliciran Gradu Livnu.

Prvog dana, za planinare su postavljeni šatori pri Planinarskom domu Kruzi gdje je organizirano druženje uz glazbu i logorsku vatru.

Planinarenje je, kako ističu organizatori, započelo u subotu s tri kružne ture i različitim pravcima na način da je prva bila zahtjevna i išlo se od mjesta okupljanja (Livno) preko Kruga i Doma pa do planinskog vrha Cincara s dužinom od 17 km.

Planinarenje je trajalo 7 sati

Druga tura je jednostavnija i namijenjena je početnicima i starijim planinarima. Planinarilo se pet sati, od Borove Glave do Planinarskog doma, u dužini od 15 km.

U okviru druge rute organizator je pripremio i biciklističku turu, koja je pošla sa Trga branitelja u Livnu preko Borove Glave dalje podnožjem Cincara do Planinarskog doma.

Također i ove godine je organizator pripremio i dječju turu koja se kretala od Planinarskog doma Kruzi do planinskog vrha zvanog Gagića greda.

”Ovo je bila idealna prilika bila da se naši gosti upoznaju s radom našeg društva pa mu se možda i priključe. Imali su priliku prošetati i upoznati sve ljepote prostranstva Kruga, fotografirati divlje konje i  pojesti grah uz pivo u našem planinarskom domu”, istaknuli su organizatori.

Bljesak.info

relax-portal.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO