back to top

Ljubo Grizelj nominiran kao kandidat HDZ-a za mjesto načelnika Općine Grude

Analiza predloženih kandidata HDZ-a BiH za pozicije načelnika/gradonačelnika otkriva spoj iskusnih dužnosnika s ostvarenim rezultatima u općinama i gradovima tijekom svog mandata, ali i potpuno novih imena koja su se istakla na drugim razinama vlasti ili u gospodarstvu. Ukupno 31 kandidat će 6. listopada pokušati dobiti povjerenje građana na lokalnim izborima. Jučer su liste predali dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović i glavni tajnik stranke Goran Božić, ističući da su liste predane u skladu s rokovima za 63 izborne jedinice, s preko 1150 kandidata za sve pozicije. Politčki prepoznatljiva imena i nova lica stvaraju sinergiju političke zrelosti i nove energije.

Nova lica

U općinama Posavske županije ističu se dosadašnji čelnici kao Marijan Oršolić za gradonačelnika Orašja i Stjepan Piljić za načelnika općine Domaljevac-Šamac, dok u Odžaku dolazi do promjene s Ilijom Ilićem umjesto Nade Ćulap. U Zeničko-dobojskoj županiji, iskusni kandidati poput Mate Zovka za načelnika općine Žepče i Zvonimira Anđelića za općinu Usora, dok je za načelnika Kaknja kandidiran Vjekoslav Grubešić. Podršku nositelja lista za gradska/općinska vijeća imaju i mnogi drugi kandidati.

Koalicije

U Republici Srpskoj, HDZ BiH izlazi samostalno u većini izbornih jedinica, a u koaliciji u nekima, poput onih u Distriktu Brčko gdje je nositelj liste Anto Domić. Proces prijave kandidata za lokalne izbore je završen, a sada slijedi proces provjere prije ovjere lista. Lokalni izbori u pravilu donose različite političke subjekte, a očekuje se brojne kandidate na glasačkim listićima.

Ljubo Grizelj, kandidat HDZ-a za načelnika općine Grude, prvi put je viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO