back to top

U Hadžićima odluka o prvaku BiH?

Nakon 18 odigranih utakmica, Premijer liga BiH za rukometašice se približava svom završetku.

U završna 4 kola sezone 2023./2024., na vrhu, s istim brojem bodova se nalaze RK Hadžići i HKR Grude. Mjesto broj 1 prije doigravanja je pripalo ekipi Hadžića zbog boljeg međusobnog omjera. To je Hadžićankama donijelo i prednost domaćeg terena u ovoj utakmici doigravanja.

Utakmica koja će se odigrati u subotu je veoma važna, jer će umnogome usmjeriti ostatak natjecanja i odrediti konačni ishod što se tiče prvaka BiH za ovu sezonu.

Ekipa Hadžića je već nekoliko godina u vrhu BiH ženskog rukometa, ali do sada nije uspjela osvojiti naslov prvakinja. Radi se o, za BiH prilike, veoma iskusnoj ekipi koja već godinama igra u gotovo istom sastavu. Uz to prednost domaćeg parketa je veoma važna s obzirom na gromoglasnu podršku pune dvorane, što su naše cure već iskusile u prošlogodišnjem finalu KUP-a BiH.

U obje utakmice, ove sezone, ekipa Hadžića je ostvarila pobjede protiv naših cura, što su ujedno bili i jedini porazi naše ekipe u ovogodišnjem prvenstvu.

Naše cure su i u ovoj sezoni među najmlađim ekipama u prvenstvu s dosta izmjena u sastavu u odnosu na prošlogodišnju šampionsku ekipu. Ipak su cure odigrale sjajan dosadašnji dio prvenstva te ostvarile isti bodovni učinak kao i Hadžići.

Iako, kao klub, imamo osam naslova prvakinja BiH (osvojenih u zadnjih 9 godina), ipak u sadašnjoj ekipi ima puno igračica kojima je to još uvijek neostvaren san. To je svakako dodatni motiv za njih.

Objektivno, ekipa Hadžića je u ovoj utakmici favorit, imajući u vidu veliku razliku u iskustvu, domaći parket, činjenicu da su u obje ovosezonske utakmice ostvarili pobjede, veliku podršku gledatelja.

Ali znamo da će naše djevojke dati sve od sebe da odigraju što bolju utakmicu i pokušaju doći do pozitivnog rezultata.

Jedino je sigurno da nas u subotu u Hadžićima očekuje prava rukometna poslastica u kojoj trebaju uživati kako igračice na parketu tako i svi koji je budu gledali.

RK Hadžići – HRK Grude
2.kolo doigravanja za prvaka BiH
Subota,04.05.2024. u 20.00 sati
Dvorana KSIRC Hadžići
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko)
Nadzornik: Zdenko Alpeza (Mostar)

Post U Hadžićima odluka o prvaku BiH? je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO