back to top

FOTOGRAFIJA: Tihomir Dujmović u Neumu – Značaj otkrivanja hrvatskih povijesnih istina

Prošle noći u Neumu je održana promocija knjige “Hrvatske povijesne istine 2” autora Tihomira Dujmovića, koju su predstavili sam autor i doc. dr. sc. Ivica Granić. Skup je privukao veliki broj zainteresovanih stanovnika Neuma.

Ivica Granić je knjigu opisao kao izuzetnu, ističući njen znanstveno-metodološki kvalitet i značajan doprinos modernoj hrvatskoj historiografiji. Napomenuo je da knjiga neće postati službena literatura u školama i fakultetima zbog manipulacije povijesnim podacima.

Tihomir Dujmović je govorio o procesu prikupljanja informacija i metodologiji koja je dovela do stvaranja knjige, naglašavajući nedovoljnu istraženost hrvatske povijesti. Podijelio je primjere intervjua s osobama koje su istraživale hrvatsku povijest.

Prisutni su imali priliku naučiti o povijesnim činjenicama koje su često ignorisane, dok je autor raspravljao o važnosti istraživanja hrvatske povijesti. Knjiga je rezultat emisija koje je Dujmović vodio na Z1 televiziji u saradnji sa povjesničarima.

Promocija je završena zahvalama svim prisutnima, a Dujmović je izrazio nadu da će knjiga potaknuti daljnja istraživanja i rasprave o hrvatskoj povijesti, te doprinijeti boljem razumijevanju i otkrivanju istorijskih istina koje su dugo bile skrivene.
Izvor: ( neum.online / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO