back to top

Održan Dan Provincije sv. Josipa u duhovnom centru “Kuća Djeteta Isusa” u Livnu

Skup od oko 50 sestara iz gotovo svih zajednica Provincije, predvođenih provincijskom glavaricom s. Terezijom Pervan, okupio se, a prisustvovale su vrhovna glavarica s. Marija Banić i njezina savjetnica s. Vedrana Krstičević, kako je navedeno na web stranici Sestara Služavki Maloga Isusa.

Nakon blagoslova don Antuna Mate Antunovića, sestre su posjetile Livno gdje su ih dočekale domaće redovnice u Duhovnom centru Kuća Djeteta Isusa. Sveta Misa je održana u crkvi Sv. Petra i Pavla na Gorici, koju je predvodio fra Marko Ešegović. Na misi su bili i hodočasnici iz Banjolučke biskupije.

U svom propovijedi, fra Marko je potaknuo sestre da pronađu put ka Srcu Isusovu kroz nutarnje slušanje Božjeg glasa. Nakon završnog blagoslova s. Terezija je zahvalila fra Marku i darovala mu svećeničku misnicu.

Nakon ručka, sestre su posjetile muzej i galeriju, a kasnije su se okupile na molitvi Krunice Djeteta Isusa na otvorenom. Program Dana Provincije službeno je završen svečanom molitvom Večernje u samostanskoj kapeli.

J.M., KT

Izvor: ( relax-portal.info / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO