back to top

SMAJLAGIĆ: U teškim smo okolnostima i trebamo vrijeme za kreiranje tima

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.15 sati) u Prištini igra meč protiv selekcije Kosova koja ima najslabiji rejting u skupini 7 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Ipak prvenstveno pomlađivanje našeg A tima, a potom i povrede, uvjetovale su da Zmajevi ne mogu stati nasuprot bilo koga s ulogom favorita. Izbornik Irfan Smajlagić gradi novi tim koji tek treba pokazati koliko može, a na tom putu je jedan od testova i dvomeč sa Kosovom (druga utakmica se igra u 12. ožujka u Tuzli od 17 sati).

 – Slijedi nam drugi krug natjecanja gdje se od nas očekuje najbolje što možemo dati u ovom trenutku. Trebamo napomenuti da su vrlo teške okolnosti u kojima funkcioniramo. Radimo sve nešto u hodu, rekao je izbornik Irfan Smajlagić.

Ipak svima je jednak broj dana na raspolaganju u EHF terminu za reprezentacije.

 – Mislim da nas očekuje dosta teška utakmica protiv ekipe koja igra na domaćem terenu i koja ima određenu kvalitetu. Na domaćem terenu puno više daju i moramo biti svjesni da će to biti borbena, agresivna utakmica i tražit ćemo ono najbolje što igrači mogu dati u ovom trenutku i da ostvarimo pobjedu, kazao je Smajlagić.

SMAJLAGIĆ: U teškim smo okolnostima i trebamo vrijeme za kreiranje tima

Istakao je da ne želi pred igrače postavljati imperativ koji bi imao kontra efekt.

 – Za plasman u dalji krug nije presudno da pobijedimo Kosovo, ali ne bježimo od toga da svaku utakmicu idemo tražiti najbolju izvedbu i pozitivan rezultat, napomenuo je izbornik.

Bh. tim je ostao bez dosta igrača i u fazi je formiranja novog tima.

 – Mi smo došli u situaciju da pravimo selekciju. Od posljednjeg prvenstva se desilo da je dosta igrača iz raznoraznih razloga prestalo igrati. Mi smo u takvoj situaciji da tražimo igrače koji su motivirani, željni. Selekciju ne možete napraviti na jednoj ili dvije utakmice, s dva – tri treninga. Treba više vremena i zbog toga je specifična situacija u kojoj se nalazimo. Mi krećemo od nule, a za stvaranje jedne homogenosti unutar ekipe treba određeno vrijeme, zaključio je Irfan Smajlagić. Er.B.

Terzić: Cilj je da dalje radimo na sebi

Ekipu će u predstojećem dvomeču predvoditi kapetan Mirsad Terzić.

 – Nije nam prvenstveno cilj da brojimo bodove, nego da se pogledamo u ogledalo i da radimo na sebi. Nema sumnje da će sve biti bolje iz utakmice u utakmicu i nadam se da ćemo u prvoj sljedećoj utakmici izgledati bolje nego u prethodne dvije, izjavio je Terzić.

SKUPINA 7

1. Crna Gora   2          2          0          0          20        4

2. Slovenija     2          2          0          0          13        4

3. Kosovo       2          0          0          2          -14       0

4. BiH 2          0          0          2          -19       0

3. kolo

Kosovo – BiH sri., 20.15

Crna Gora – Slovenija            čet., 18.00

The post SMAJLAGIĆ: U teškim smo okolnostima i trebamo vrijeme za kreiranje tima appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO