back to top

Croatia Records ima čak 7 predstavnika na Zagrebačkom festivalu!

Sve pjesme ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala natjecat će se na najdugovječnijem glazbenom festivalu u Hrvatskoj zaplovilo je radijskim eterom, a izvođači trenutno snimaju spotove.

Croatia Records imat će čak 7 predstavnika: Amir Kazić Leo, Feminnem feat. Alejuandro Buendija, Leteći odred, Marko Kutlić, Mia, Pravila Igre, The Splitters.

Izvođači se, osim nagrade za najbolju pjesmu festivala, natječu i za posebnu nagradu najemitiranije festivalske pjesme. Za odabir najizvođenije pjesme konkurirati će podaci s digitalnih glazbenih platformi, uz službene podatke o radijskom emitiranju. 

Pjesmu “Rijeka života” Amira Kazića Lea autorski potpisuju Emir Kulenović i Antun Zanetti uz aranžman koji je raspisao Aleksandar Valenčić. Svojim jedinstvenim vokalom Leo iznosi tužnu i emotivnu pjesmu kao da je osobno vezan za nju što će se publici jako svidjeti.


Amir Kazić Leo

“Trending” potpisuje uhodana glazbeno-autorska ekipa Pamela Ramljak, Neda Parmać, Nika Antolos, a autor teksta je uz njih i Saša Antić, koji im se pridružio na pjesmi kao Alejuandro Buendija. Moderna tema i poistovjetivi stihovi uz tik-tok refren sjajno leže Feminnemkama, a da to sve sjedne na mjesto se pobrinuo i aranžer pjesme Mark Mursini.

croatia records ima čak 7 predstavnika na zagrebačkom festivalu!
Feminnem (foto: Borna Hržina)

Pjesmu “Hodajmo do mjeseca” koju izvodi Leteći odred napisao je autorski dvojac Denis Dumančić i Fayo uz aranžman Miroslava Lesića – Lesiquea. Pozitivna je to i feelgood pjesma,a pamtljivi gitarski riffovi i melodija mogli bi ju prometnuti u jedno od emitiranijih pjesama festivala.

croatia records ima čak 7 predstavnika na zagrebačkom festivalu!
Leteći odred

Marko Kutlić će pjesmom “Zar svejedno je” pokušati osvojiti nagradu najbolje festivalske pjesme. Iza nje su sjajni autori glazbe i aranžmana Igor Ivanović i Marko Vojvodić, dok im se na tekstu pridružio Borko Morić. Prepoznatljiv refren u kojem se Kutlićeva izvrsna interpretacija jako dobro ističe će definitivno uvjeriti mnoge da njemu daju glas.

croatia records ima čak 7 predstavnika na zagrebačkom festivalu!
Marko Kutlić (foto: Antonio Perina)

Jedna od najvećih domaćih zvijezda, Mia Dimšić, na Zagrebački festival dolazi s pjesmom “Stranac kojeg znam” koja se naslovom uklapa u mozaik prethodnih pjesama. Samo naslovom, doduše, jer pjesma je po svemu drugome nešto novo i drugačije od onoga na što smo od Mije navikli i zasigurno će mnoge oduševiti. Glazbu i tekst za pjesmu napisali su Mia Dimšić, Damir Bačić i Vjekoslav Dimter, a aranžman je djelo sjajnog Ivana Pešuta.

croatia records ima čak 7 predstavnika na zagrebačkom festivalu!
Mia (foto: Mateo Jurčić)

Domaći dečki, Pravila Igre, na Zagrebačkom će festivalu u domaćem okruženju predstaviti pjesmu “Luđak” što su najavili sjajnim nastupom na koncertu u Boogaloou dan nakon Valentinova. Glazbu i tekst napisali su Miro Buljan i Sonja Buljan, a zasluge za aranžman pripadaju cijelome bendu Pravila Igre.

croatia records ima čak 7 predstavnika na zagrebačkom festivalu!

Pravila Igre (foto: Dario Lepoglavec)

Splitski sastav The Splitters izvest će pjesmu “Svjetlost” koju autorski sami potpisuju, dok se Marko Mihaljević pobrinuo za odličan aranžman. Nastavljaju ovom pjesmom dobar niz nakon pjesme “Lost and Found” kojom su osvojili visoko 4. mjesto na ovogodišnjoj Dori.


The Splitters (foto: Bruno Dobrota)

17. ožujka će sama krema glazbene scene nastupiti na jubilarnom 70. izdanju najstarijeg i najprestižnijeg hrvatskog glazbenog festivala. Ovogodišnje izdanje jedno je od najjačih u posljednjih desetak godina po pitanju konkurencije što znači da je ispred nas pravi spektakl.

Croatia Records ima čak 7 predstavnika na Zagrebačkom festivalu! Običan radio.

www.obican.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO