back to top

KARAČIĆ: Dali su nam male šanse, ali tu smo da se borimo

U sklopu priprema za Svjetsko rukometno prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj, reprezentacija Hrvatske je pobijedila Sjevernu Makedoniju 40:34 na turniru Croatia Cup, a nosi test su imali sinoć protiv Izraela.

Hrvatska je odigrala ohrabrujući meč uoči starta SP-a 11. siječnja.

Dvoboj protiv Sjeverne Makedonije je pokazao određene manjkavosti u obrani, ali ono što posebno veseli izbornika Hrvoja Horvata je raznovrsna i dobra igra u napadu te što nije bilo nikakvih ozljeda. Sve napore vrlo zahtjevnog susreta izdržao je slavljenik Ivan Martinović. Bez problema je drugo poluvrijeme odigrao i Filip Glavaš kojeg je posljednjih dana mučila prepona. Vratari su opet bili na visokoj razini tako da razloga za optimizam ima dosta.

 – Sad smo ušli u malo jaču fazu priprema, a mi vratari težimo s obranom raditi na nekim detaljima kako bi usavršili taj dio igre. Protiv Sjeverne Makedonije smo primili dosta pogodaka, premda je obrana u nekim trenucima susreta djelovala jako dobro. No, takva dobra razdoblja moramo razvući na što duže periode. Sigurno je da prostora za napredak imamo. Igrom u napadu moramo zasad biti zadovoljni, rekao je vratar Dominik Kuzmanović.

Mostarac Igor Karačić također je zadovoljan kako se reprezentacija pripremila iako je zbog ozljeda otpalo dosta igrača.

 – Dobro se trenira, pozitivna je energija i atmosfera. Radujemo se svakom treningu, dali su nam male šanse, ali tu smo, zajedno smo, borimo se, radimo i iščekujemo to prvenstvo, kazao je Karačić, dodavši kako mu mladi reprezentativci svojom ozbiljnošću na treningu daju motiv.

 – Bio sam skeptičan prije dva mjeseca jer ne znaš tko će biti prisutan od igrača, puno ih je otpalo. A onda sam vidio kako mladi i stari grizu parket što mi je dalo dodatni motiv da ubacim u brzinu više, rekao je Igor Karačić. R.Š.

Izazovi SP-a

Hrvatska je u skupini G, a protivnici su joj redom Egipat, Sjedinjene Američke Države i Maroko.

 – Nadam se da će ovo biti jedno dobro prvenstvo za nas. Moramo misliti samo na nas. Moramo se pripremiti za prvu utakmicu na SP-u jer je poznato da se priča da više nismo ekipa na najvišem ‘levelu’. To smo i pokazali na zadnja dva prvenstva, ali ne treba bježati od toga, moramo ići korak po korak. Tu je Egipat i moramo pobijediti da bi lakše ušli u prvenstvo, da bismo dobili samopouzdanje, moramo misliti samo na nas, a ne na protivnika i da se što bolje prezentiramo, izjavio je Karačić.

The post KARAČIĆ: Dali su nam male šanse, ali tu smo da se borimo appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO