back to top

BLIZU JE: Ivanovićev nevjerojatan start vodi ravno u povijest Crvene zvezde!

Nakon što je preuzeo vođenje Crvene zvezde, Duško Ivanović ne zna za poraz.

Osvojio je ukupno osam pobjeda, od čega pet euroligaških, uključujući i posljednju, povijesnu, u prvom dvoboju protiv Partizana u Euroligi.

Uz to, trijumfirao je protiv vječitog rivala i nešto prije toga u ABA ligi.

Sada je Crvena zvezda nakon vrlo lošeg starta polovičan učinak u elitnom europskom natjecanju sa po šest pobjeda i jednim porazom, a nije isključen ni plasman u doigravanje.

Na taj način trener crveno-belih približio se pojedinačnom rekordu kluba, koji drži Dejan Radonjić, a tiče se broja uzastopnih pobeda u Evroligi.

Ivanović ih trenutno ima pet, nad Albom u Berlinu, Makabijem i Virtusom u dvorani “Aleksandar Nikolić”, kao i onaj sinoćnji nad Partizanom u Areni.

Da bi izjednačio postignuće sunarodnjaka potrebno mu je trijumf s crveno-bijelima u obje utakmice dvostrukog programa sljedećeg tjedna, kada će u utorak na svom parketu dočekati Žalgiris, a potom dva dana kasnije Olimpiju iz Milana.

Radonjić je rekord postigao u sezoni 2016./17., prvoj otkako se natječe po sadašnjem sustavu, kada je nanizao trijumfe nad Real Madridom, CSKA, Žalgirisom, Fenerbahçeom, Maccabijem, Baskonijom i Panathinaikosom, koji je ove sezone preuzeo nakon svoj drugi mandat zaredom.tim s Malog Kalemegdana.

Sportska centrala

javno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO