back to top

Rukometašice Borca pregazile ekipu Latsije u drugom kolu Evropskog kupa

Rukometašice Borca su izborile mjesto u trećem kolu Evropskog kupa po prvi put u historiji ovog kluba savladavši Latsiju sa 41:17.

Kiparski predstavnik nije bio dostojan rival Banjalučankama, kojima je bilo dovoljno jedno poluvrijeme da “samelju” rivala i praktično obezbijede mjesto u trećem kolu Evropskog kupa prvi put u historiji, prenosi Mondo.

Na kraju, osim ubjedljive pobjede, banjalučke igračice mogle su da slave i rekord – večeras su postigle najveći broj golova na evropskoj sceni u jednoj utakmici!

Prethodni rekord glasio je 39 golova, koliko je tadašnja ekipa Borca postigla Bakuu 2008. godine u prvoj utakmici prvog kola Kupa EHF.

Od prvog minuta igračice Nikole Bijelića pokazale su gošćama ko će da se pita u ovom dvomeču. Razlika je rasla iz minuta u minut tokom prvog dijela, a činjenica da su “osice” postigle tri puta više golova u prvom poluvremenu dovoljno govori o odnosu snaga.

Svaku grešku kiparske ekipe Borac je znao da kazni i uz sigurnu i lepršavu igru u fazi napada dođe do prednosti od 14 golova (21:7), rutinski odradivši posao u preostalom dijelu meča.

Koliko je Borac bio dominantan i u nastavku, pokazuje i serija 11:0, pa se od 28:15 u 48. minutu došlo do 39:15 deset minuta kasnije.

Kad je riječ o strijelcima, prednjačila je Duška Tintor sa osam golova, dok se Božana Ćutković zatustavila na sedam, dok je golman Dunja Jurkas upisala deset intervencija.

U taboru Latsije, Marilena Solea je uknjižila sedam golova, Ana-Marija Ekaterinesku je dodala pet, ali je i pored ubjedljivog poraza prvo ime ekipe bila golman Marija Hristu sa 12 odbrana.

Revanš utakmica igra se u nedjelju od 17.00 časova na istom mjestu, a sudeći prema viđenom večeras, biće to formalnost za banjalučke rukometašice, koje bi trebalo da se nađu u žrijebu za treće kolo, zakazano za 3. i 10. decembar.

BORAC: Jurkas (10 odbrana), Andrić 2, Railić 1, Bobić 5, Majkić 3, Vukosavljević (4 odbrane), Delić 1, Brus 5, Smiljić 1, Kršić 2, Šikić 1, Novaković 4, Kodžoman (5 odbrana), Ćutkovićč 7, Tintor 8, Ignjatović 1. Trener: Nikola Bijelić.

LATSIJA: Kristu (12 odbrana), Elia 3, Čarilau, Ekaterinesku 5, Vrahimi 1, Solea 7, Floka, Avram, Andreu, Agatanđelu, Koliantri (1 odbrana), Pavlu, Patsali, Panajotaki. Trener: Konstantinos Konstantinu.

sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO