back to top

30 dana pritvora za maloljetnike osumnjičene za ubistvo Đorđa Mijatovića

Sudac za maloljetnike Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana maloljetnicima osumnjičenim za učestvovanje u ubistvu Đorđa Mijatovića, brata ministra u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića.

Danas je sudac prvo odredio pritvor 16-godišnjem maloljetniku osumnjičenom za teško ubistvo Mijatovića, a kasnije je pritvor određen i drugom maloljetniku (17).

“Pritvor je određen kako bi se spriječilo utjecanje na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti”, izjavila je portparolka tog suda Milica Veličković za Tanjug.

Ministar Ivica Dačić je danas ranije objavio da se radi o maloljetnicima F.B. (16) i N.Z. (17).

Obojica su u nedjelju nešto poslije 18 sati u parku u naselju Braće Jerković napali Đorđa Mijatovića, udarajući ga u glavu, nakon čega je preminuo nekoliko sati kasnije u Urgentnom centru.

Napomenimo, jedan maloljetnik je uhapšen, dok se drugi sam predao policiji. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Đorđe Mijatović preminuo od povreda glave koje su mu nanijeli maloljetnici.

Objava Određen pritvor od 30 dana maloljetnicima osumnjičenima za ubistvo Đorđa Mijatovića pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO