back to top

Posebna regulacija prometa povodom Dana branitelja općine Posušje i blagdana Tijelova u Posušju

U četvrtak (30. svibnja) će se u Županiji Zapadnohercegovačkoj obilježavati Dan svehrvatske državnosti, a posebno svečano će biti u Posušju gdje će se obilježavati i Dan branitelja općine Posušje.

Program će započeti s odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen obilježjem Fenix 72. U 11 sati će biti služena sveta misa za sve nestale, poginule, umrle i žive branitelje u crkvi Bezgrješnoga začeća BDM u Posušju. Nakon toga će uslijediti svečani mimohod od spomenika fra Grge Martića, preko dvije najduže posuške ulice, do Trga hrvatskih branitelja. Na Trgu hrvatskih branitelja će se nastaviti svečanost polaganjem zajedničkog vijenca pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima, te druženjem branitelja, uzvanika i gostiju.

Također, povodom blagdana Tijelova, tradicionalna procesija u župi Bezgriješnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju će krenuti u 18 sati od groblja Martića Križ, preko ulice Fra Grge Martića i kralja Tomislava do župne crkve u Posušju.

Ulica Fra Grge Martića će biti zatvorena za promet cijeli dan zbog svečanog mimohoda povodom Dana branitelja i tradicionalne procesije povodom blagdana Tijelova, te se mole vozači da izbjegavaju parkiranje i u Ulici kralja Tomislava kako bi povorke mogle nesmetano prolaziti.

Također, na prostoru platoa, odnosno Trga hrvatskih branitelja, neće biti moguće parkirati vozila istoga dana.

posebna regulacija prometa povodom dana branitelja općine posušje i blagdana tijelova u posušju
Posebna regulacija prometa povodom Dana branitelja općine Posušje i blagdana Tijelova u Posušju

Objava Posušje: Posebna regulacija prometa povodom Dana branitelja općine Posušje i blagdana Tijelova pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO