back to top

Volonterke Kapi ljubavi putuju u Afriku, boravit će mjesec dana u sirotištu u Beninu kako bi pružile pomoć

Ljeto se približava brzo. Mnogi će srpanj i kolovoz iskoristiti za odmor, uživanje u moru, sunčanje… Odmor je važan za dušu i tijelo, stoga se tijekom godine pripremamo za to vrijeme kako bismo si priuštili zasluženi predah od svakodnevnih obveza.

Volonterke udruge Kapi ljubavi se spremaju za “poseban odmor” u srpnju. Putuju u afričko selo Hondji u Beninu, gdje će boraviti mjesec dana i volontirati u Sirotištu Sv. Ivana Pavla II. koje skrbi o djevojčicama bez roditeljske skrbi. Sirotište je otvoreno 2015. godine nakon poplave koja je pogodila taj dio Benina, a o toj problematici su nas informirali još ranije.

Volonterska kuća koja skrbi o sirotištu nosi ime fra Joze Radoša i već je bila uključena u pomoć siromašnoj djeci. Ove godine, volonterska ekipa čine Mara Čuić, Josipa Perković, Jelena Galić, Dražena Perković i Tomislava Dukić.

One dijele svoje priče i motive za putovanje u Benin kako bi pomogle djeci Sirotišta Sv. Ivana Pavla II. i unijele radost u njihove živote.

Uz podršku lokalne zajednice i donacije, nadaju se da će njihov volonterski rad biti plodonosan i da će olakšati život djece i mladih u Beninu.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO