back to top

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije donijela odluku o izradi strategije razvoja turizma županije

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije nastavlja s aktivnostima vezanim za rješavanje pravomoćnih sudskih rješenja i izvansudskih nagodbi. Na današnjoj, 20. redovitoj sjednici, Vlada je donijela nekoliko važnih odluka.

Jedna od usvojenih odluka je pokretanje postupka za zaključivanje ugovora o izvansudskim nagodbama i isplati potraživanja po tim ugovorima u ukupnom iznosu od 2.100.000,00 KM. Ova odluka obuhvatila je potraživanja oko 270 tražitelja po različitim osnovama.

Vlada je također odobrila isplatu po redovitim sudskim presudama u iznosu od otprilike 820.000,00 KM. Također, usvojena je odluka o izradi Strategije razvoja turizma na području HNŽ-a od 2024. do 2030. godine, koja će obuhvatiti važna područja i ciljeve.

Nositelj projekta je Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a, a u procesu izrade sudjelovat će relevantne institucije i socio-gospodarski partneri.

Vlada je također usvojila zaključke o apliciranju na projektima “GreenTourism4all” i “DEMOMEDblue”, te o davanju suglasnosti na izmjene Programa utroška sredstava Proračuna HNŽ-a za braniteljske udruge i organizacije.

Također, izvješća o radu svih uprava, upravnih organizacija i Županijskog javnog pravobraniteljstva za 2023. godinu usvojena su i upućena u daljnji proces.

Originalni članak možete pronaći na link na Čapljinski portal.

Izvor: ( caportal.net / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO