back to top

VIDEO | O povijesti Svetišta Kraljice Mira u Hrasnu govorio don Vinko Raguž, pogledajte prijenos svete Mise

Danas, 28. travnja, u Svetištu Kraljice Mira u Hrasnu boravila je televizijska ekipa Maria Vision Međugorje te, u razgovoru sa župnikom don Vinkom Ragužem, zabilježila povijest župe te uživo prenosila svetu Misu.

– Župa je osnovana 1861. godine i odcijepljena je od župe Dubrave budući kako se na ovom dijelu Hercegovine stvorila potreba za osnutkom još jedna župa s obzirom na prostranstvo župe Dubrave. U početku nije bilo stalnog svećenika, nego su uglavnom djelovali misionari, poglavito iz Italije, rekao je don Vinko na početku priloga.

– U ovoj župi djelovao je don Stjepan Batinović od 1947. do 1980. godine te je na poseban način častio Gospu. Napravio je špilju Lurdskoj Gospi i imao viziju da napravi Svetište i spomenik na brdu Budisavina, no zbog djelovanja komunističkih vlasti, to se nije ostvarilo. Nakon toga, odlučio je kako će napraviti kip Blaženoj Djevici Mariji odmah uz župnu crkvu, na Gradini. Nije imao podršku u toj ideji, ali je u konačnici ostvario ono što je želio. Biskup Čule blagoslovio je kip 1987. godine te rekao kako će se Kraljica Misa slaviti na drugu nedjelju u mjesecu svibnju i proglasio Kraljicu Misa u Hrasnu Svetištem Trebinjsko-mrkanske biskupije, istaknuo je don Vinko.

Posebno se osvrnuo na pokornička hodočašća u korizmenim nedjeljama.

– To su zaista pokornička hodočašća  obzirom kako nigdje blizu nema trgovine, kafića. Ovo je zaista mjesto duhovnosti, sabranosti gdje čovjek može samo zahvaliti Bogu i osjetiti mir, naglasio je don Vinko Raguž.

video | o povijesti svetišta kraljice mira u hrasnu govorio don vinko raguž, pogledajte prijenos svete mise

Televizija Maria Vision Međugorje prenosila je uživo svetu Misu iz Svetišta Kraljice Mira i crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Hrasno, a prijenos možete pogledati u videozapisu.

Objava VIDEO | O povijesti Svetišta Kraljice Mira u Hrasnu govorio don Vinko Raguž, pogledajte prijenos svete Mise pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO