back to top

Svibanj oborio rekord: Neum sve popularnije odredište za turiste

Podaci pokazuju da je Neum zabilježio sjajne rezultate čak i van turističke sezone, s obzirom na povećanje broja noćenja u hotelskom smještaju za 20 posto u ovom mjesecu u odnosu na prošlu godinu.

Prema izvještaju Avaza, svibanj je donio pozitivne rezultate za predsezonu u Neumu, privlačeći goste iz različitih zemalja Europe koji žele posjetiti ovaj grad tijekom mirnijeg razdoblja.

Davor Krešić, predstavnik Udruženja hotelijera Neuma, ističe da je trenutno više od 90 posto gostiju u hotelima iz Francuske, Belgije, Poljske, Danske i drugih zemalja.

Prema Krešiću, lipanj donosi odlične prognoze, uz mogućnost „last minute“ rezervacija vikendom, dok se domaći turisti očekuju nakon završetka školske godine.

U usporedbi s Hrvatskom, Neum nudi konkurentne cijene smještaja, s povećanjem od 5 do 10 posto radi pokrivanja rasta troškova.

Krešić naglašava razlike u cijenama između Neuma i Hrvatske, ističući da je Neum jeftiniji za 30 do 50 posto.

Za pet noćenja četveročlane obitelji u neumskim hotelima tijekom sezone potrebno je platiti između 2.100 i 2.900 KM, dok bi isti smještaj u Hrvatskoj bio skuplji, čak do 7.000 KM.

Privatni smještaj u Neumu također nudi povoljnije opcije u usporedbi s Makarskom rivijerom, što dodatno privlači turiste u ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Više od 90 posto gostiju dolazi iz Francuske, Belgije, Poljske, Danske i drugih zemalja.

Cijene u Neumu su povoljnije u usporedbi s Hrvatskom, s pet noćenja za četveročlanu obitelj koje košta između 2.100 i 2.900 KM tijekom sezone.

Informacije preuzete sa Večernjeg lista BiH.

Originalna objava: Svibanj oborio rekord: Neum postaje poželjno odredište za turiste, prvi puta objavljeno na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO