back to top

Prvi signature koktel od vina u regiji: Vinarija Puntar iz Neuma

Granice vinarstva u Hercegovini i regionu su još jednom pomaknute zahvaljujući Puntar vinu.

Po prvi put u regionu, vino je korišteno kao baza za koktel!

Foto: Puntar wine

Prvi koktel u regionu koji koristi vino iz određene vinarije kao bazu je Cherry 69, sa Puntar vinom kao osnovom, a jedan od sastojaka je Cherry Blossom Tonic, što je dovelo do ovog zanimljivog naziva.

prvi signature koktel od vina u regiji: vinarija puntar iz neuma
Koktel Cherry 69

Kreator ovog pića je poznati hrvatski majstor koktela Dorijan Skoblar, a predstavljen je uz jela vrhunskog chefa Saše Stanivukovića u restoranu Bezdan 21 u Grudama. Suradnja sa dugogodišnjim partnerom Bili brig d.o.o. je ključna za ostvarenje ovog projekta, poručuju iz vinarije Puntar.

prvi signature koktel od vina u regiji: vinarija puntar iz neuma

Puntar je porodična vinarija Marija Obradovića iz Neuma, osnovana 2017. godine, koja već dobija svjetska priznanja. Uz Mariju, tu je i Kristijan Raguž, vinar i enolog, dok podršku timu pružaju Mihaela, Marijina supruga, i Kristijanova sestra. Vinogradi vinarije se nalaze na Pijanim brdima, na području između Čapljine i Stoca, sa manje od 13 hektara vinograda na rodu i planiranom sadnjom još nekoliko hektara.

-Naglašavamo da ne kupujemo grožđe, već ga sami uzgajamo i kontroliramo proces od vinograda do proizvoda u boci – ističe vlasnik Mario Obradović.

prvi signature koktel od vina u regiji: vinarija puntar iz neuma
Puntar wine

U sezoni se angažira dodatna radna snaga kako bi sve funkcionalno bilo na vrijeme. Općina Neum prepoznaje potencijal vinarije kao doprinos turističkoj ponudi grada Neuma.

Ističu da koktel nije finalan proizvod, već se služi kao ostali kokteli u barovima. Nakon prezentacije, recept će biti poslan kooperantima – hotelima, restoranima i barovima koji imaju Puntar vino u ponudi, kako bi ga uvrstili u svoje koktel menije.

Članak o vinariji Puntar iz Neuma i prvom potpisanom vinu koktelu u regiji pojavio se prvi put na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO