back to top

Prijedlog izmjena zakona o uvođenju braniteljskog dodatka pripremljen

Skupina federalnih parlamentaraca pripremila je prijedlog izmjena Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji u Federaciji BiH kako bi se uvelo pravo na braniteljski dodatak za umirovljene pripadnike Armije RBiH, HVO-a i MUP-a, kao i za one koji su trenutno zaposleni.

Razvojačeni branitelji u FBiH već dugo trpe nepravdu jer se već godinama govori o uvođenju braniteljskog dodatka za sve branitelje, ali do sada nadležni nisu bili zainteresirani za tu mogućnost, izvještava Večernji list BiH.

Njihov prijedlog zakona predviđa da izmjene stupaju na snagu u siječnju 2025. godine i odnose se na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i MUP-a koji su umirovljeni ili trenutno rade, a nemaju stalnu braniteljsku naknadu. Detalji o visini dodatka nisu još uvijek definirani.

Zahtjev za pravednost

Udruga Kamp branitelja uputila je inicijativu Odboru za braniteljska i invalidska pitanja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH za uvođenje braniteljskog dodatka za pripadnike Armije RBiH, HVO-a i MUP-a koji do sada nisu primili nikakva mjesečna primanja temeljem sudjelovanja u obrani zemlje.

Razvojačeni branitelji dugi niz godina čekaju pravedno rješenje i nadaju se da će konačno dobiti dodatak za svoje napore i žrtve tijekom rata.

Više informacija o ovom prijedlogu možete pronaći na portalu Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO