back to top

Ivan Petric prvak Bosne i Hercegovine u kuglanju

U završnici pojedinačnog prvenstva Bosne i Hercegovine za kuglače, najbolji je Ivan Petric, kapetan i igrač Kuglačkog kluba Posušje. On je zanimljivo odigrao finale sa svojim bratom Perom što je bio jedinstven slučaj, ne samo u kuglanju, nego i u mnogim drugim sportovima.

Završnica finala za prvaka države održala se u Međugorju gdje su nastupila naša tri kuglača, Ivan i Pere Petric i Mario Prljević. Najboljih osam iz Federacije i osam iz Republike Srpske nastupila su na završnici u Međugorju gdje su odmjerli snage.

Nakon prvog kruga naša sva tri kuglača su prošla prvi dio kvalifikacija za ulazak među osam gdje se nastavilo sa križanjem do samoga finala.

U četvrtfinalu su se sastala naša dva kuglača Ivan i Mario gdje je Ivan bio bolji i ušao u polufinale , dok je naš Pere savladao Nemanju Galića za prolazak u polufinale. U polufinalu smo imali braću Petric, ali sa različitim protivnicima tako da su se braća mogla sastati samo u finalu. U napetom polufinalu naš Ivan dobiva Ivana Sušca iz kuglačkog kluba Brotnja , dok je Pere savladao u sjajnog Davora Kalata. Samim time dobili smo finale iz snova gdje se sastali braća Pere i Ivan Petric što se rjetko viđa i znali smo da Posušje već ima državnog prvaka.

Naša dva kuglača su odmjerili snage kako samo braća znaju i ovoga puta je bolji bio Ivan sa 655 oborena čunja. Moramo naglasiti da je Ivan dva puta u polufinalu oborio rekord na 650 čunjeva, te ga u finalu ponovo srušio sa 655 oboreni čunjeva.

Osim prvog mjesta, Ivan je srušio i rekord kuglane u Međugorju. Ivanu je ovo treći put da je prvak Bosne i Hercegovine.

Spomenimo da su naši kuglači iz Kuglačkog kluba Posušje ove sezone osvojili sve što se osvojiti može u kuglanju u Bosni i Hercegovini. Tako su osvojili prvenstvo, kup, a sada i prva dva mjesta u pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine.  

Objava Ivan Petric prvak Bosne i Hercegovine u kuglanju pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO