back to top

Početak operacija u SKB-u Mostar najboljeg svjetskog invazivnog radiologa prof. dr. Friedhelma Brassela

Ljeto već odavno rezervisano je za velike nogometne transfere, ali ovaj put jedan od većih transfera realizirat će se u SKB Mostar, piše Večernji list BiH.

Prošlog tjedna u Mostaru je boravio prof. dr. Friedhelm Brassel, jedan od vodećih svjetskih invazivnih radiologa i, prema informacijama iz bolnice u Mostaru, on bi uskoro trebao početi raditi u ovoj instituciji.

Naime, proces na kojem se radi već dvije godine konačno je priveden kraju, potvrdio je ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. Ante Kvesić. Dodatna oprema je nabavljena kako bi se omogućili zahvati koji do sada nisu rađeni u BiH i okruženju. Sada, kada je sve spremno, angažman ovog svjetskog stručnjaka može početi. Prof. Brassel će zajedno sa našim stručnjacima obavljati iznimno komplicirane zahvate na krvnim žilama, koji do sada nisu bili prakticirani u ovim krajevima – rekao je ravnatelj Kvesić za Večernji list.

Gost iz Njemačke bio je oduševljen onim što je vidio u Mostaru i istakao kako su se mnoge stvari promijenile u posljednje dvije godine. Plan je da se prvo krene sa zahvatima na odraslim osobama, a zatim da se operira djeca s urođenim manama na krvnim žilama. Prof. Brassel ističe kako su ispunjeni svi preduvjeti da se ovi zahvati uspješno obave u SKB Mostar.

Prof. Brassel je prije tri godine operirao dječaka Ivana Karačića iz Mostara, a tada je započela suradnja njemačkog stručnjaka i SKB-a Mostar. Operacija je bila izuzetno zahtjevna, ali je Ivan dobio novu priliku za život zahvaljujući stručnosti prof. Brassela.

Njegova supruga Nevenka je kontaktirala prof. Brassela putem e-maila, moleći ga da pokuša spasiti njihovog sina. Prof. Brassel je odmah reagirao i izveo operaciju kojom je potvrdio svoju reputaciju. Ova suradnja otvorila je vrata za mnoge druge pacijente iz BiH i šire.

Najbolji svjetski invazivni radiolog prof. dr. Friedhelm Brassel počinje s radom u SKB-u Mostar, što je veliki korak naprijed za ovu bolnicu i pacijente koji će sada imati priliku za izvanredne zahvate. Hvala profesoru Brasselu na njegovom angažmanu i želimo mu puno uspjeha u budućem radu u Mostaru.

Objava originalno preuzeta sa Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO