back to top

Osnovan sindikat na Univerzitetu u Mostaru

Osnivačka skupština Sindikata Sveučilišta u Mostaru održana je u ponedjeljak, 17. lipnja na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Na sjednici je usvojena Odluka o osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru, Statut sindikata Sveučilišta u Mostaru, Odluka o izboru Tijela sindikata Sveučilišta u Mostaru i Odluka o davanju ovlaštenja za predstavljanje i zastupanje Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Osnivanjem Sindikata Sveučilišta u Mostaru postavljen je institucionalni okvir za borbu za prava djelatnika Sveučilišta u Mostaru, kako je navedeno u priopćenju nakon sjednice.

Svi djelatnici Sveučilišta u Mostaru su pozvani da se učlane u novi Sindikat Sveučilišta u Mostaru kako bi zajednički osigurali prava i ostvarili ciljeve poput financijske integracije, ujednačavanja plaća i besplatnog studiranja za studente.

Na skupštini su podršku osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru izrazili i predsjednici sindikata srednjih škola HNŽ Josip Milić i učitelja HNŽ Goran Miličević.

Odluka o osnivanju sindikata donesena je nakon nedavnog štrajka upozorenja djelatnika Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, uz podršku djelatnika ostalih ustrojbenih jedinica Sveučilišta u Mostaru.

Objava Osnovan sindikat na Sveučilištu u Mostaru prvi put se pojavila na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO