back to top

Sakrament potvrde u župi Seonica

U nedjelju, 2. lipnja, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Seonici, održana je posebno svečana ceremonija. Ukupno 26 mladih primilo je sakrament svete potvrde. Misno slavlje predvodio je izaslanik mostarsko-duvanjskog biskupa Petra Palića, generalni vikar don Nikola Menalo, uz prisustvo šest svećenika Duvanjskog dekanata.

Župnik fra Sretan Ćurčić izrazio je riječi zahvalnosti generalnom vikaru don Nikoli Menalu za njegovu prisutnost. Naglasio je važnost sakramenta potvrde te pohvalio krizmanike za njihovu marljivu pripremu, kako je izvijestio Omolje.com.

Don Nikola Menalo istakao je u propovijedi važnost župe Seonica te potaknuo mlade da slijede primjere Isusa Krista i budu njegovi blagovjesnici, navjestitelji nade i milosrđa. Osnažio je krizmanike da prenose blagu vijest i budu prisutni kao Isus Krist na ovome svijetu, te im podijelio sakrament svete krizme.

Na kraju misnog slavlja, fra Sretan Ćurčić zahvalio je vjeroučiteljici Ivani Tomić i župnom zboru na njihovom doprinosu. Nakon ceremonije, proslava se nastavila u krugu obitelji.

Objava Sakrament svete potvrde u župi Seonica pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO