back to top

Općini Neum dodijeljeno 370.000,00 KM za lokalne ceste

– Prepoznajući značaj razvoja i izgradnje lokalnih i nekategoriziranih cesta, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije danas je putem našeg resornog ministarstva i Uprave za ceste osigurala doznačivanje ukupnog iznosa od 4.205.000,00 KM jedinicama lokalne samouprave, odnosno gradovima i općinama na području HNŽ-a, za projekte u cestogradnji, obnovi i općenito radovima na tim prometnicama koje su ključne za navedene lokalne zajednice – izjavio je danas ministar prometa i veza HNŽ-a Ivo Bevanda, koji je zajedno s ravnateljem Uprave za ceste HNŽ-a Kemalom Šoljićem potpisao pripadajuće ugovore s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima sedam gradova i općina s područja HNŽ-a.

Na osnovu inicijative jedinica lokalne samouprave, u Proračunu HNŽ-a osigurana su grant sredstva u iznosu od 1.500.000,00 KM za provođenje projekata na lokalnim cestama. Sredstva su raspodijeljena na temelju provedenog Javnog poziva i kriterija utvrđenih njime za određivanje visine sredstava po korisnicima. Također, Vlada je usvojila Odluku prema kojoj su jedinicama lokalne samouprave dodijeljena dodatna 2.705.000,00 KM za važnije priključne lokalne ceste, koje su planirane prema Planu i programu Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza HNŽ-a za 2024. godinu.

Isplata sredstava na račune gradova i općina slijedit će nakon današnjeg potpisivanja ugovora koji reguliraju međusobna prava i obveze te osiguravaju nadzor nad trošenjem sredstava. Načelnik Općine Neum, Dragan Jurković, potpisao je ugovor o iznosu od 370.000,00 KM za lokalne ceste.

Ugovore su potpisali Grad Mostar, Grad Konjic, Grad Stolac, Općina Čitluk, Općina Neum, Općina Prozor-Rama i Općina Jablanica, dok će projekte na području Grada Čapljine i Općine Ravno samostalno provesti resorno ministarstvo.

Objava Općini Neum 370.000,00 KM za lokalne ceste pojavila se prvi put na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO