back to top

Općina Neum glavni partner u projektu podržanom od strane ILO BiH i EU

Na početku sedmice, 27.05.2024. godine, održan je događaj u Sarajevu pod nazivom “Objedinjavanje znanja – Poticanje prosperiteta: Suradnjom ka smanjenju neuravnoteženosti na tržištu rada”, na kojem je predstavljeno 6 novih lokalnih partnerstava za zapošljavanje, uz već postojećih 20 partnerstava finansiranih od strane Europske unije kroz program Podrške Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – LEP Faza II, uz stručnu i tehničku podršku Međunarodne organizacije rada BiH.

Adebayo Babajide, zamjenik šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, dodijelio je Certifikate za odobrena sredstva u okviru projekta LEP II predstavnicima 6 novih lokalnih partnerstava za zapošljavanje, među kojima je i partnerstvo Općine Neum, koje će biti formalno uspostavljeno i realizirano putem odobrenog projekta “Obuke za zapošljavanje u turističko-ugostiteljskom sektoru u Hercegovini”, saopćeno je iz Općine Neum.

Implementacija ovog projekta počet će u junu 2024. godine i trajat će 21 mjeseca.
Glavni partner na projektu je Općina Neum, dok su ostali partneri Općina Ravno, Grad Stolac, Služba za zapošljavanje HNŽ-a, Srednja škola Stolac, Srednja škola Neum, REDAH i Hotel Villa Nova.

općina neum glavni partner u projektu podržanom od strane ilo bih i eu

Objava Općina Neum nositelj projekta podržanog od strane ILO BiH i EU prvi puta se pojavila na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO