NAJAVA: Neum će i ove ljeta biti epicentar kulturno-zabavnih i sportskih događaja!

Ovog ljeta ponovo svi putevi vode u Neum, koji će biti epicentar kulturnih, zabavnih i sportskih događaja!

Pod nazivom “Neumsko ljeto”, Neum će i ove godine svojim stanovnicima i posjetiocima, pored sunca i mora, ponuditi širok spektar sadržaja, saopćeno je iz Općine Neum.

Nakon defilea Neumskih mažoretkinja, koji su tradicionalno prvi znak ljetne sezone u Neumu, počeli su se održavati brojni događaji u sklopu Neumskog ljeta. Biciklijada od Hutova do Neuma okupila je preko 100 biciklista koji su uživali u vožnji neumskim zaleđem, a zatim se osvježili prvom kupanjem po dolasku u cilj.

Ljetni program se nastavlja sportskim događajima kao što su Turnir prijateljstva HNK Neuma, Neumska desetka i akvatlon, te u julu i avgustu očekuju nas malonogometni turniri i Turnir mjesnih zajednica. Ove godine, centralni sportski događaj će biti Memorijalni vaterpolo turnir “Ivica Bačić”, povodom 30. godišnjice HVK Jadrana. Povodom ovog jubileja, već u julu će biti organizovan koncert grupe “Dalmatino”.

Muzički program će također biti bogat i raznovrstan. Očekuju nas nastupi mlade regionalne zvijezde Adi Šoše na plaži hotela “Stella”, kao i Tribjut benda “Tajna veza” sa hitovima Indexa i Bijelog dugmeta. Za ljubitelje klasične muzike, tu će biti koncert “Klasika pod zvijezdama” i tradicionalna XV. Smotra klapa u Neumu. Ove godine će se također održati koncert duhovne glazbe u dvorištu župne crkve, kao dio programa Neumskog ljeta.

Kulturnih događaja također neće nedostajati, počevši sa Umjetničkom kolonijom “Zvijezda mora”, tradicionalnim sajmom “Dani mediterana”, Ivanjskim krijesovima u Hutovu, te najdugovječnijim kulturno-umjetničkim događajem, XVI. Večerom hrvatskog folklora “Oj kamenu rodni moj”.

Jedan od najvažnijih događaja je svjetski priznati XIV. Festival animiranog filma NAFF, koji svake godine okuplja najbolje umjetnike iz svijeta animacije. Slijedi ga jedinstveni Neum Underwater Film Festival, četvrto izdanje ovog podvodnog festivala u Bosni i Hercegovini.

Naročito interesovanje izaziva prvi “Međunarodni ljetni karneval Neum”, koji će donijeti svjetsku karnevalsku atmosferu u Neum, sa gostima iz cijele regije.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg “Neumskog ljeta” planirano je za 22. jun, kada će Neumljani i njihovi gosti moći uživati u bogatom zabavno-muzičkom programu na više lokacija u gradu. Detalji ovog događaja, kao i cjelokupni kalendar ljetnih dešavanja, bit će uskoro objavljeni. Pratite nas i budite dobrodošli na ovim događajima, poručuje Općina Neum.

Objava NAJAVA: Neum će i ovog ljeta biti centar kulturno-zabavnih i sportskih događaja! pojavila se prvi puta na Neum.online.

Izvor: ( neum.online / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO